Sedat Kılınç'tan yatırım tepkisi

İYİ Parti Kayseri milletvekili aday adaylığını açıklayan Sedat Kılınç Kayseri'nin önemli yatırımlardan muaf tutulduğunu söyleyerek, 'Bu bize yapılan büyük bir haksızlıktır. Kayseri bunu hak etmiyor. Biz Kayseri'ye hak ettiği değerleri sağlayacağız' dedi.

Sedat Kılınç'tan yatırım tepkisi

İş insanı Sedat Kılınç İYİ Parti İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını açıkladı. Kılınç burada yaptığı açıklamada “Kayseri’nin önemli yatırımlardan muaf tutuluyor” ifadelerine yer verdi. “KAYSERİ BUNU HAK ETMİYOR” Kayseri’nin birçok yatırımdan eksik bırakıldığını elindeki görsellerle basın mensuplarına aktaran Sedat Kılınç, “Günümüze geldiğimizde Kayseri devleti, milleti için her zaman mücadele etmiş. Vatansever bir memlekettir. Kayseri insanı vergisini öder, hayırseverlik de noktasında da Türkiye'ye örnek olmuş şehirlerden biridir. Bu necip vefakar vatansever Kayseri halkı maalesef üzülerek söylüyorum bugün hak ettiği değeri almamış, kaderine terk edilmiş, mevcut hükümetçe yatırımlardan muaf tutulmuştur. Şimdi bunları birkaç örnek vereceğim. Otoyollar konusunda Kayserimizin hemen hemen herkes bu noktada şikayetçi.

Kayseri'den Ankara'ya giderken bir otoyol yok, Kayseri'den Kahramanmaraş'a giderken otoyol yok, Kayseri'den Malatya'ya giderken otoyol yok, Kayseri'den Mersin'e giderken otoyol yok. Otoyol yatırımlarından muaf tutulmuş Kayseri şehri. Tabii ki ülkemizin tüm şehirlerinde, otobanların, tünellerin, onların yapılmasını istiyoruz. Ama Kayseri'nin bu noktada muaf tutulması bizi bize yapılan büyük bir haksızlık olarak düşünüyorum. Diğer bir konu ise yine Kayseri kalkınma önceliği alamamış bir şehirdir. Yani yatırımlardan nasibini almamış. Hızlı tren konusunda yine öyle. Tabii ki birçok siyasetçilerimiz, arkadaşlarımız bizim İYİ Parti ailesi de dile getiriyor. Kayseri'nin hızlı tren noktasında da bu ülkenin katma değerine yerine, ülkenin birçok noktasında katkı sağlayan bir şehri olarak hızlı trenden muaf tutulması ve ardından verilen birçok sözlerin de tutulmadığını belirtmek istiyorum. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi. Hem tarım noktasında birçok platformda bu konuyu dile getirmiştim. Burada da bir kez daha dile getirmek istiyorum. Yine burada da Kayseri şehrimiz maalesef muaf tutulmuş. Kayserimiz önemli bir il tarım şehirlerinden biri. Ama destek ve teşvik noktasında maalesef muaf tutulmuş durumda. Biz İYİ Parti iktidarına geldiğimizde bununla ilgili önemli çalışmalar yapacağız. IPARD destekleri konusu var. Avrupa Birliği, Avrupa Birliği'ne giren ülkelere ve girme olasılığı olan ülkelere destekler veriyor. Destekler de bunlardan biri. Yine Kayseri şehrimiz maalesef buradan da hak ettiği yatırımı alamamış. Havaalanı konusu, yine yakın zamanda yeni bir bina yapılıyor. Ama havaalanı noktasında da gerideyiz. Kayseri'ye yakışmayan Kayseri gibi bir şehre yakışmayan bir havaalanı var. Ülkemizin bütün şehirlerine tabii ki yatırımlar yapılsın. Biz bunları istiyoruz ve ülkemizin her alanında her ülkede her şehrinde yapmak istiyoruz ama Kayseri'nin bugüne kadar işte bu yatırımlardan, devlet kamu yatırımlarından ne kadar muaf tutulduğunu size bir kez daha göstermek istiyorum. Son olarak da gündemde çadırlar var. Biliyorsunuz ülkemiz büyük bir deprem yaşadı. Kayseri de depremden etkilendi ve biz de birçok noktada bu noktaya çağrı yaptık. İnsanlar evlerine giremiyor. Bu depremlerin Kahramanmaraş'ta yaşanan iki depremin çok ciddi anlamda sarsıntısını hissettiğimiz gibi Kayseri'de de artçı depremler ve direkt Kayseri merkezli depremler de yaşandı. Bunlardan sonra da şunu istedik. Vatandaşımızı en azından bu deprem sürecinde konteynerlar, çadır kentler yapılarak daha sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlamak mevcut hükümetin, devletin görevlerinden biri. Kayseri her şeyden muaf tutulduğu gibi bundan da muaf tutuldu. Biz milletimizi seven, vatansever insanlarız. Ülkemiz doğru yönetilse biz şu anki durumu çok çok daha üzerinde oluruz. Çok çok daha iyi bir seviyeye geliriz. Ama maalesef kaynaklarımız halka aktarılmıyor. İşte biz bunları sağlayacağız” diye konuştu.

>>Selma Kan

Sedat Kılınç'tan yatırım tepkisi
Sedat Kılınç'tan yatırım tepkisi