Seçmen Listeleri Askıda!

Seçmen listeleri 4 Ocak itibariyle muhtarlıklarda asılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Seçmen Listeleri Askıda!

Seçmen listeleri 4 Ocak itibariyle mahalle muhtarlıklarında asılıyor.  Seçmenler, bilgilerini muhtarlıklarda asılı olan seçmen listelerinden kontrol edebilecek.

Yerel seçime sayılı günler kala seçmen listeleri de askıda yerini aldı. Türkiye vatandaşları 31 Mart mahalli idareler genel seçiminde, sandıkta oylarını kullanabilecek. Milyonlarca seçmen belediye başkanı seçimleri ve muhtarlık seçimlerinde oy kullanacak.

Seçmenler 4 Ocak itibariyle bilgilerini sorgulayabilecek ve itirazda bulunabilecekler. İtiraz etmek isteyenler, İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne itirazda bulunulabilecek. 17 Ocak tarihine kadar seçmen listelerinde güncelleme yapılabilecek.

Farklı yerde öğrenim gören öğrenciler, öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak istiyorsa, bulundukları bölgenin muhtarlığına, kimlik ve adres bilgileri ile giderek bilgilerini güncelleyebilecek.

Adreslerini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler elektrik, su, telefon, doğal gaz gibi faturaları ibraz etmek suretiyle 17 Ocak tarihine kadar düzeltme başvurusu yapabilecek.

Askıya çıkan seçmen listeleri, muhtarlıklardan ve Yüksek Seçim Kurulu’nun internet adresinden kontrol edilebilir.