Seçim Yaklaşıyor – Peki, Kayseri Adaylarını Tanıyor mu?

Ülke genelinde 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde yasakların başlamasına az bir süre kaldı. 21 Mart Perşembe tarihinde başlayacak olan yasaklar öncesi çalışmalarına hız veren partilerin belediye başkan adaylarını tanıyor musunuz? Haberimizin içeriğinde sizler için Kayseri'nin belediye başkan adaylarını derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Seçim Yaklaşıyor – Peki, Kayseri Adaylarını Tanıyor mu?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adayları (Cumhur İttifakı);

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Memduh Büyükkılıç; 

Seçim Yaklaşıyor – Peki, Kayseri Adaylarını Tanıyor mu?

25 Ekim 1953 tarihinde Kayseri'nin Develi ilçesinde doğdu. Kayseri İmam Hatip Ortaokulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesinden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Nöroloji alanında uzmanlığını tamamladı. Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi'nde uzman hekim olarak görev yaptı. Askerliğini Girne Asker Hastanesi'nde Tabip Teğmen olarak tamamladı. İzmir MTTB( Milli Türk Talebe Birliği), Millî Gençlik Vakfı ve Hekimler Birliği vakfı gibi vakıflarda yöneticilik ve başkanlık görevleri üstlendi. Aktif siyasi hayatı, 1993 yılında Refah Partisi İl Başkanı olmasıyla başladı. 1995 yılında yapılan genel seçimlerde 20. Dönem Kayseri Milletvekili seçildi. 1999 yılında FP'den Melikgazi Belediye Başkanı olarak seçilen Memduh Büyükkılıç, 2004, 2009 ve 2014 ve 2019 yıllarında AK Parti belediye başkanı seçildi. 

AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kocasinan Belediye Başkan Adayı: Ahmet Çolakbayrakdar;

Seçim Yaklaşıyor – Peki, Kayseri Adaylarını Tanıyor mu?

Kayseri’de 1972 yılında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kayseri’de tamamladı. 1994 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden, İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Vatani görevini, 1995 yılında, kısa dönem olarak tamamladı.  
Kayseri’de kendi kurduğu firmasında iş hayatına başlayan Başkan Çolakbayrakdar, proje, konut inşaatı, endüstri yapıları ve müşavirlik işleri yaptı. Gönüllü kuruluşlarda toplumsal hizmetlerde bulunan Başkan Çolakbayrakdar 2012 - 2015 yılları arasında MÜSİAD Kayseri Şube Başkanlığı görevinde bulundu. Uzun dönem Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı ve 3 dönem Kayseri Büyükşehir Belediye meclis üyeliği yaptı.  

Ak Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, evli ve iki çocuk babasıdır.

Melikgazi Belediye Başkan Adayı: Mustafa Palancıoğlu;

Seçim Yaklaşıyor – Peki, Kayseri Adaylarını Tanıyor mu?

Kayseri’de 1970 yılında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kayseri’de tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden 1992 yılında derece ile mezun oldu. Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde, 1993 yılında, Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlayan Palancıoğlu, daha sonrasında 1997-2002 yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerinde University of Maine’de Doktora eğitimini tamamladı. 2002 yılında Türkiye’ye dönüş yapan Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesinde 2009 yılına kadar Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. 2009 yılında T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine atandı. Kalkınma Ajansındaki görevinden 2014 yılı mahalli idareler seçimleri nedeni ile ayrılan Palancıoğlu, 2014-2019 yılları arasında AK Parti Talas Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2019 yılı mahalli idareler seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanı olarak seçilen Palancıoğlu bu görevini sürdürmektedir. 

Palancıoğlu, 2014 yılından bugüne Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde ve 2019 yılından bugüne Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisinde (ARLEM) Türkiye Ulusal Heyeti Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, 2021 yılından bugüne Kayseri Serbest Bölge A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Ak Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır. 

Talas Belediye Başkan Adayı: Mustafa Yalçın;

Seçim Yaklaşıyor – Peki, Kayseri Adaylarını Tanıyor mu?

Kayseri’de 1962 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladıktan sonra 1983 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. 1985-1994 yıllarında Eskişehir ve Kayseri’de öğretmenlik olarak çalışan Yalçın, 1996-1999 yıllarında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne KAYSU (KASKİ) Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonrasında 1999-2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak, 2015-2016 KAYTUR AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı olarak ve son olarak 2016-2018 Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Mustafa Yalçın, çalışma hayatına 2019 yerel seçimleri sonucunda TALAS Belediye Başkanı olarak devam etmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Adayları; 

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Murat Molu;

Seçim Yaklaşıyor – Peki, Kayseri Adaylarını Tanıyor mu?

Kayseri’de 1963 yılında doğdu. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Murat Molu,  mezun olduktan sonra zorunlu hizmetini Urfa Sağlık Müdür Yardımcısı olarak yapmıştır. Ankara Numune Hastanesi'nde Genel Cerrahi alanında uzmanlık eğitimini tamamlamış ve ardından Kayseri Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmıştır. Bu süreçte Kayseri Devlet Hastanesi'nde Başhekimlik ve İl Sağlığı Müdürlüğü gibi görevlerde bulunmuştur.
CHP başakn adayı Murat Molu, iki çocuk babasıdır. 

Kocasinan Belediye Başkan Adayı: Mustafa Yıldız;

Seçim Yaklaşıyor – Peki, Kayseri Adaylarını Tanıyor mu?

Kayseri’de 1958 yılında doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri’de tamamladı. 1982 yılında Konya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisinden Harita ve Kadastro Mühendisi (Jeodezi ve Fotogrometri) olarak mezun oldu. Mezuniyet sonrası askerlik görevini Anamur Hava Radar Menziğinde yedek subay olarak tamamlayan Yıldız,  çalışma hayatına 1984 yılında serbest Harita Mühendisi olarak başladı. 1988 Sefer Görev Emrini yerine getirmek için Batmanda bir ay ikinci askerliğini icra eden Yıldız, 1984'te SODEP'e girdi ve SODEP ile Halkçı Parti'nin birleşmesi ile birlikte;
1990 - 1992 yılları arasında SHP'de yöneticilik görevinde, 1992 - 1994 yılları arasında SHP Kocasinan İlçe Başkanlığı ve SHP ile CHP 'nin birleşmesi sonucunda da 1994 yılından 2001 yılına kadar CHP Kocasinan İlçe Başkanlığı yaptı.

Melikgazi Belediye Başkan Adayı: Özgür Alçı; 

Seçim Yaklaşıyor – Peki, Kayseri Adaylarını Tanıyor mu?

Kayseri’de 1972 yılında doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri’de tamamladı. Üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olarak tamamladı. Askerliğini yedek subay olarak Ankara’da Kara Kuvvetleri Komutanlığında teğmen olarak gerçekleştirdi. İş hayatında birçok uluslararası inşaat projelerinde yer aldı. İngilizce ve Rusça dillerini bilen Alçı, aynı zamanda Kamu Yönetimi bölümünden de mezun oldu. Alçı, meslek hayatına son iki yıldır genel müdür yardımcısı olarak devam ediyor. 

CHP başkan adayı Özgür Alçı, evli ve üç çocuk babasıdır. 

Talas Belediye Başkan Adayı: Hacı İbrahim Yıldırım;

Seçim Yaklaşıyor – Peki, Kayseri Adaylarını Tanıyor mu?

Kayseri’de 1967 yılında doğdu. İlköğretim ve ortaöğretim hayatını Kayseri’de tamamladı. Üniversite hayatını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 1988 yılında tamamladı. Askeri görevini 1990-1991 yıllarında tamamlayan Yıldırım, iş hayatına 1992’de Kayseri Büyükşehir Belediyesi avukatı olarak başladı. Yalçın bir dönem Kayseri Barosu Kamu Avukatları Komisyonu Başkanlığı görevini yerine getirdikten sonra 2012 – 2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşavirliği görevinde bulundu. Yıldırım, Hukuk Müşaviri olarak devam ettiği iş hayatına, 2023 Mayıs ayında, son verip serbest avukat olarak çalışmaya devam etmektedir. 

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) (Cumhur İttifakı) Adayları; 

Özvatan Belediye Başkan Adayı  : Halit Demir
Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı: Memduh Uzunluoğlu
Sarıoğlan Belediye Başkan Adayı: Bekir Ayyıldırım
Sarız Belediye Başkan Adayı         : Baki Bayrak 

İnsanlık Yenilik İyilik Partisi (İYİ) Adayları;

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Kazım Yücel
Kocasinan Belediye Başkan Adayı                : Yurdaer Şahin
Melikgazi Belediye Başkan Adayı                  : Sedat Kılınç
Talas Belediye Başkan Adayı                         : Göker Gözütok 

Yeniden Refah Partisi (YRP) Adayları;
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı : Abdullah Özkırış
Kocasinan Belediye Başkan Adayı                : Önder Narin
Melikgazi Belediye Başkan Adayı                  : Ahmet Taylan
Talas Belediye Başkan Adayı                         : Selver BOZTAŞ