Savrun fayı kırıldı mı? İşte yanıtı - Son depremler

Kahramanmaraş'ta deprem endişesi devam ediyor. Uzmanlar vatandaşın sorularına nasıl yanıt veriyor? Kahramanmaraş ve Göksun'da yaşanan depremler sonrası vatandaşlar endişeli. Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen, vatandaşın sorularını cevaplamaya devam ediyor. Kahramanmaraş'ta büyük deprem olur mu? Savrun fayı kırıldı mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haberinde…

Savrun fayı kırıldı mı? İşte yanıtı - Son depremler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin yaraları sarılıyor.

Bölge halkı bu depremlerden derinden etkilendi. Göksun ve çevresinde artan artçı depremler vatandaşları endişelendiriyor. Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen'e yöneltilen sorular, bölge halkının bu konudaki kaygılarını ortaya koyuyor. 
Vatandaş, sürekli deprem uzmanlarına büyük bir merakla deprem soruları yöneltmeye devam ediyor. Bir vatandaş, Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen’e, ‘Adnan hocam merhaba Kahramanmaraş’ta yıkıcı bir deprem bekliyor musunuz? Göksun sürekli sallanıyor, burada bir deprem bekleniyor diyorlar aslı var mıdır?’ diye soru yöneltti. Evsen de, ‘Savrun fayının güney kolu kırılmadı. Burası kırılırsa Göksun etkilenir’ yanıtı verdi.
Vatandaşlar olası bir depreme karşı tedbirlerini artırırken, uzmanlar da bölgedeki tektonik hareketliliği yakından takip ediyor.
Kayseri’den ve Türkiye’nin birçok yerinden gelen soruları yanıtlayan Evsen, gece gündüz vatandaşı bilgilendirmeye devam ediyor.