Satışları Zorunlu Oldu! Artık Her Markette Bulacaksınız!

Ticaret Bakanlığı iş birliği sonucunda seçili marketlerde bulunan o ürünün satışı artık tüm marketlerde zorunlu hale geldi. Artık her markette bulacağınız bu ürün bakın ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Satışları Zorunlu Oldu! Artık Her Markette Bulacaksınız!

Ticaret Bakanlığı iş birliği sonucunda seçili marketlerde bulunan o ürünün satışı artık tüm marketlerde zorunlu hale geldi. Artık her markette bulacağınız bu ürün bakın ne?

Zincir marketler, Çölyak Vakfı'nın Ticaret Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışını zorunlu hale getiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından, zincir marketler glütensiz ürünler başta olmak üzere, ihtiyaca yönelik özel reyonlar açacak. Bu adım, çölyak hastaları ve glüten intoleransına sahip bireyler için önemli bir eksikliği giderecek ve glütensiz un, ekmek ve atıştırmalıklar daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşabilecek.

Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, yeni yönetmeliği memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, ‘Bu karar, glütensiz ürünleri daha erişilebilir kılacak. İnsan odaklı bir adım attık ve iş birliği ile Sinangil Gluten Yok markamızı tüketicilerle buluşturduk’ dedi.

Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi ise Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından zincir marketlerde glütensiz ürünlere erişimdeki sıkıntıların giderilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Bu adımın çölyak hastalarının geniş bir yelpazede yer aldığı mekanlarda glütensiz ürünlere ulaşımını kolaylaştıracağını belirtti.