Sarız'da 'sıfır vaka' sevinci

Sarız ilçesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçede sıfır vaka olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Sarız'da 'sıfır vaka' sevinci

Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı ziyaretinin ardından Sarız 'ı ziyaret etti. Büyükşehir Kadın ve Gençlik Merkezi içerisine taşınan İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılışına katılan Büyükkılıç, daha sonra muhtarlarla bir araya geldi.

"MEST OLDUM, İHYA OLDUM"
Muhtarlar Toplantısında konuşan Büyükkılıç, ilçedeki sıfır vaka haberiyle ilgili, “Burada değerli başkanımızdan ‘sıfır vaka’ müjdesini de alınca inanın ihya oldum, mest oldum. İlçemizde pandemi sürecinde sıfır vakaya bugün itibariyle düştük. Tedbirler devam ederse virüs, ülkemizden de, Kayseri’den, ilçemizden de silinecek." dedi.

"BAZ İSTASYONLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"
Sarız 'a imkanlar ölçüsünde her türlü desteği verdiklerinin altını çizen Büyükkılıç, toplantının ardından Sarız Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığını ziyaret etti. İlçedeki internet sorunuyla ilgilendiklerini dile getiren Büyükkılıç, burada yaptıüğı açıklamasında, “Burada Binboğa Dağları diye bilinen bölgemizde hem yayla kültürü, hem de bu bölgedeki hayvancılığa verilmesi gereken önem açısından ciddi projeleri hayata geçirmek zorundayız, bunun farkındayız. GSM operatörlerinden ricamız, bölgedeki baz istasyonlarını gözden geçirmeleri, ihtiyaçlara cevap verecek çalışmaları yerinde görüp, katkı sağlamaları önem arz edecektir. Pandemi döneminde buradaki yavrularımızın uzaktan eğitim bağlamında bu kaçınılmaz oldu, herkesin sorduğu internet ve baz istasyonları konusudur. Gerekli girişimlerde biz de bulunup, bu çalışmalarda yer alacağız. ” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber