Sarıoğlan'da ortalığı karıştıracak iddia!

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Kızılpınar Mahallesi'nde yerel seçimler öncesi kafa karıştıran bir iddia ortaya atıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Sarıoğlan'da ortalığı karıştıracak iddia!

Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Kızılpınar Mahallesi’nde yerel seçimler öncesi kafa karıştıran bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre mahalledeki metruk evlerde, yurtdışında yaşamını sürdüren gurbetçiler ve vefat edenlerin evlerinde ikamet eden seçmen çıktı ve mahallede yaşayan seçmenlerin de kayıtları silindi.

31 Mart Yerel Seçimler öncesi Kayseri’de siyaset ortamı iyice kızışmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Sarız’da yaşanan seçmen kayıtları silindi iddiasının ardından şimdi Sarıoğlan’da yaşanan olay gündemde adeta bomba etkisi yarattı.

Sarız ilçesinde iddiaya göre yerel seçim öncesi seçime hile karıştırıldığı gerekçesiyle ilçe kaymakamı Salih Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahattin Kolukısa görevden alınmıştı.

İddia yerel seçimler öncesi mahalle muhtarlığına adaylığını koyan isim tarafından ortaya atıldı. Aday Mehmet Gökdemir, durumu seçim çalışmasına başladığında tespit ettiğini söyledi.

Gökdemir’in iddiasına göre, adaylık çalışmalarına başlamasıyla dikkatini çeken durum neticesinde mahallede metruk, ikamet edilmesi mümkün olmayan, kapı penceresi bulunmayan evlerde seçmen kaydı bulunurken, gurbetçilerin ve vefat eden insanların kapalı olan evlerinde de seçmen kayıtları çıktı. Ayrıca mahallede geçen yıl 14 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçim ile 28 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde oy kullanan bir ailenin, adres değişikliği yapmamasına rağmen seçmen kayıtlarının silindi.

Aday Gökdemir olayla ilgili görüşmelerde bulunurken, savcılık incelemesi sonucu adrese dayılı nüfus bilgisine göre, gerçeğe aykırı beyanda bulunan 7 kişi tespit edildi. Savcılık tespit sonrasında Sarıoğlan İlçe Kaymakamlığına yazı gönderdi ve kaymakamlık bu 7 kişi hakkında işlemde bulunarak, ‘Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 9 bin 441 TL’ para cezası uyguladı.