Şanlıurfa'daki cinayet davası Kayseri'de görülmeye başlandı

Haber: Şeref KAHRAMAN – Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde akraba iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 3 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olay ile ilgili açılan dava, güvenlik gerekçesiyle Kayseri'de görülmeye başlandı.

Şanlıurfa'daki cinayet davası Kayseri'de görülmeye başlandı

14 Haziran 2018’de Şanlıurfa’da akraba olan Biliz ve Bağatekin aileleri arasındaki arazi anlaşmazlığı gece saatlerinde silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada Kasım Biliz (18), Mehmet B. (54), Ali B. (14), Hasan B. (24) ve Hamit B. (14) yaralandı. Yaralılardan 3'ü olay yerine giden ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesine, 2'si ise Harran Devlet Hastanesine kaldırıldı. Akçakale Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan Kasım Biliz (18) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken durumu ağır olan Hasan B. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Mehmet B. ise Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Ali B. ve Hamit B.'nin ise Harran Devlet Hastanesinde tedavi altında tutuldukları belirtildi. Ağır yaralılar, Mehmet Biliz ve hasan Bağatekin de yaşamını yitirdi. 3 kişinin öldüğü olayla ilgili Latif Bağatekin ve Abit Bağatekin tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame dosyası güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye gönderildi. Dosyayı kabul eden Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanıklar Latif Bağatekin ve Abit Bağatekin Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi’nden, tutuksuz sanıklar Hüseyin Biliz, Mehmet Biliz, Ramazan Biliz, Abdullah Biltekin, Ahmet Bağatekin, Mehmet Biliz, Mehmet Biltekin ve Taha Biliz ise Harran Adliyesi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edildileri. Sanıkların bir kısım avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanık Latif Bağatekin, kendisinin köy korucusu olduğunu, aralarında arazi anlaşmazlığı olduğunu ancak karşı tarafın köy korucularını sevmeyen bir grup olduğunu anlattı. Bağatekin, olay anında gece yarısı olduğunu, kendilerini korumak için beylik tabancası ve devletin verdiği kalaşnikof ile havaya doğru ateş ettiğini, karşı taraftan kimin yaralandığını görmediğini söyledi.

Tutuksuz sanıklar ise SEGBİS ile ifade vermeyeceklerini bir dahaki celse Kayseri’ye gelmek istediklerini söylediler.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararda, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 2021, Ocak ayına erteledi.