Şahin açıkladı: Tarımda milyonluk değer!

Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, aspir üretiminin 18 kat artarak ülke genelinde liderliğe yükseldiğini söyledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Şahin açıkladı: Tarımda milyonluk değer!

Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin Aspir Hasat Programı'nda konuştu. Şahin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirilen projelerin, 2022 yılı üretim alanında mükemmel sonuçlar elde edildiğini vurguladı. Şahin, nadas alanlarının daraltılması ve üretimin 18 kat artırılması sayesinde, ülke genelindeki üretim sıralamasında ilk sıraya yerleştiklerini ifade etti.

Türkiye genelinde en fazla aspir üretiminin yapıldığı il olarak Kayseri'nin öne çıktığını belirten Şahin, 2023 yılında elde edilen verileri kamuoyu ile paylaştı.

Şahin, 2023 üretim yılında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projeleri ile 250 ton ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 100 ton olmak üzere toplam 350 ton aspir tohumunun dağıtıldığını ve yaklaşık 70 bin dekar alanda aspir ekimi gerçekleştirildiğini anlattı. 

Üreticilerin ayrıca ayırdığı kendi tohumlarıyla birlikte 20 bin dekarlık alanında eklendiğini kaydeden Şahin, "2023 yılında toplam 200 milyon liralık bitkisel üretim değerine ulaşmış olduk. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum." dedi. 

Aspir üretimindeki başarının, Kayseri'nin tarım sektöründe sağlam bir konum kazanmasına büyük katkı sağladığı belirtiliyor. Yerel yönetim ve çeşitli kuruluşlarile yapılan iş birlikleri sayesinde gelecekte de Kayseri'nin tarım alanındaki liderliğini sürdürmesine destek olması bekleniyor...