Sağlık Bakanlığı'ndan 60 Yaş Üstü İçin Yeni Karar

Sağlık Bakanlığı tarafından, Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete 'de yayımlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Sağlık Bakanlığı'ndan 60 Yaş Üstü İçin Yeni Karar

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni yönetmeliğe göre artık 60 yaşını dolduran hekimler ile en az yüzde 60 engellilik oranı bulunan hekimler kadro şartı aranmaksızın özel sağlık kuruluşlarında çalışabilecekler. 

Yeni düzenlemeye göre herhangi bir sağlık kuruluşunda çalışmayan ve özel muayenehanesi bulunan hekimler vakıf üniversitelerini kullanabilecekler.

Sağlık Bakanlığı'ndan 60 Üstü İçin Yeni Karar

Birçok sağlık kuruluşunda aynı zamanda çalışabilen doktorların, özel sağlık kuruluşundan ayrılmaları halinde bu hakları sona erecek.

Hizmet Bedeli Hastadan İstenecek

Değişiklikle yönetmeliğin "Vakıf Üniversitelerine ait hastaneler ve vakıf üniversiteleri ile özel hastane işbirliği" başlıklı ek 8. maddesine yeni fıkra eklendi.

Buna göre, muayenehanesi bulunan hekimler, Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun kapsamında, hizmet bedeli hasta tarafından karşılanmak ve Sosyal Güvenlik Kurumundan talep edilmemek kaydıyla muayenehanesine müracaat eden hastalarının tedavisini, yıllık sözleşme yapmak suretiyle ilgili branşta hizmet sunan vakıf üniversite hastanelerinde yapabilecek.

Sağlık Bakanlığı'ndan 60 Üstü İçin Yeni Karar

Burada öne çıkan ve dikkat edilmesi gereken konu, ilgili bakanlık tarafından planlama amacıyla oluşturulan komisyonun ilgili üniversitenin eğitim ve araştırma hizmet kapasitelerini dikkate alarak vereceği uygun görüşün alınmasını istemesi oldu. 

Doktor da Başhekim de Sorumlu

Bu durumdaki hastalar, hastanedeki tedavi masraflarının kendileri tarafından karşılanacağı, tıbbi müdahalenin konusu ve sonuçları hakkında muayenehanede bilgilendirilecek. Vakıf üniversite hastanesinde gerçekleştirilecek ayakta veya yatarak tedavi öncesi muayenehane hastalarına ilişkin bilgilendirilmiş rıza formu hasta veya kanuni temsilcisi, muayenehane hekimi, vakıf üniversite hastanesinin ilgili birim sorumlusu ve başhekim tarafından imzalanacak.

Sağlık Bakanlığı'ndan 60 Üstü İçin Yeni Karar

Hastanın hastanede tedavisi süresince ilgili hekim tarafından kesintisiz hizmet sunumu sağlanacak. Hastaya sunulan teşhis ve tedavi hizmetlerinden muayenehane hekimi ve vakıf üniversite hastanesi müştereken sorumlu olacak.