Sabit İnce'ye Altın Kalem Ödülü

Gazeteci – yazar Sabit İnce, Book Culture Art Times Gazetesi tarafından düzenlenen 'Altın Kalem Ödülleri' kapsamında yazar olarak ödül almaya değer görüldü.

Sabit İnce'ye Altın Kalem Ödülü

27 Ağustos 1954 tarihinde Nevşehir-Kozaklı’nın Gerce köyünde dünyaya gelen Sabit İnce, ilkokul eğitimini doğduğu köyde, ortaokulu Kozaklı’da ve lise eğitimini Kayseri Ticaret Lisesi’nde tamamladı.

İstanbul ve Kayseri’de özel sektör kuruluşlarında muhtelif görevlerde bulunan İnce,  Bizim Anadolu, Tercüman, Hergün ve Türkiye gazetelerinde Yazar, Muhabir ve istihbarat şefliği yaptı. Töre ve Devlet dergilerinde yazılar yazdı.

İnce, Kayseri de yayınlanan “Kayseri Şairler Antolojisi” ve Adana’da yayınlanan “Ozanlar Güldeste Şairler Antolojisi”ne katıldı. Sayısız dergi ve gazetelerde şiirleri ve yazıları yayınlandı.

Genel merkezi Kayseri’de bulunan ANASAM – Anadolu İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’ni kurdu ve genel başkanlığını yürüttü. Eski adı Kayseri Halk Şairleri Kültür Derneği olan Anadolu şairler, Yazarlar, Ozanlar Birliğinin Onursal Başkanlığı’na 2006 yılı genel kurulunda seçildi. Aynı zamanda sahibi de olduğu Anasam bülteni ve Anadolu Sevdası adlı aylık edebiyat kültür sanat dergilerinin yayın yönetmenliğini, Anasam Yayınları’nın sahipliğini ve İzmir de günlük ofset Son Dakika gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Adına 2003 yılından bu yana Sabit İnce Edebiyat Ödülü verilmektedir.

Ödül töreni Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde 3 eylülde gerçekleştirilecek.

>>Hatice Karaca