Sabahları kahve içmek için 5 neden

Kahve ve çay neden hayatımızın vazgeçilmezleri? Kimileri çaydan vazgeçemezken, araştırmalar kahvenin daha uyarıcı ve faydalı olduğunu gösteriyor. Özellikle sabah içilen...

Sabahları kahve içmek için 5 neden

Sabahlarımızı bir bardak kahve ile taçlandırıyorsak eğer kimimiz bilerek kimimiz bilmeyerek kendimiz için kendisi için iyi bir alternatif seçmiş oluyor. Araştırmalarla da ispatlanmış mevcut bilgiler gösteriyor ki sabahları çaydan ziyade kahve içmek daha faydalı.

İşte kahvenin faydaları;

Kahve içmek konsantre olmanıza yardımcı olur gece içerseniz kahvenizi uyanık kalmanıza yardımcı olur.

Kahve egzersiz öncesi sizin için doğru seçim olacaktır. İçindeki kafein miktarı ile fiziksel performansınızı arttıracak ve yorgunluğunuzu alacaktır.

Daha hızlı kilo vermek için kahveden destek alabilirsiniz. Klorojenik asidin vücut ağırlığını azaltmak için güçlü bir madde olduğunu araştırmalarla ispatlanmışken başka bir araştırma özellikle erkeklerde kahve tüketiminin daha düşük yağ seviyeleri ile bağlantılı olduğunu göstermiştir.

Kahve sizlere daha çok enerji verir ve etkisini hemen gösterir.

Günümüzde herkesin yakalanma riskinin yüksek olduğu şeker hastalığına da yakalanma olasılığını azalttığı kanıtlanmıştır. Bu konuda yapılan bir çalışmada “Günde sadece 3 fincan kahve içenlerin, diyabete yakalanma riskini yüzde 42 oranında azalttığı görülmüştür” denmiştir.

Sabahları ne içeceğinize karar vereceksiniz eğer kendi sağlık koşullarınızı da göz önüne alarak gerekirse hekiminizden veya beslenme uzmanınızdan bilgi alarak hangisinin sizin sağlığınız için daha iyi olduğuna doğru şekilde karar verebiliriniz.

Haber Merkezi