Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte yerel seçimlerde uygulanacak yeni karar!

Yerel seçimlere yaklaşırken Resmi Gazete'de de konuya ilişkin kararlar yayımlanmaya başladı. Bu Kapsamda Yüksek Seçim Kurulu (YSK),  yerel seçimler öncesi anlık sonuç takip sistemi için yeni genelge hazırladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte yerel seçimlerde uygulanacak yeni karar!

2024 Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yeni bir genelge yayımlandı. Genelgeye göre, siyasi partiler seçimler sırasında anlık olarak sonuçları takip edebilecek. Detaylar Resmi Gazete'de yer aldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından anlık sonuç takip sistemi için yeni bir genelge hazırlandı. YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan bu genelgesine göre, siyasi partiler, seçim sırasında sandık sonuçlarını YSK ile aynı anda anlık olarak takip edebilecekler.

Genelgeye göre, Türkiye genelinden yüklenen oy pusulaları, özel bir paylaşım sisteminden görüntülenebilecek. Seçime katılan siyasi partiler, genel merkezleri ile YSK arasında güvenli bir bağlantı oluşturarak sonuçları takip edebilecekler. Ancak bu hizmeti almak isteyen siyasi partilerin, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak veya Siyasi Parti Portalı üzerinden talepte bulunmaları gerekiyor.

Genelgede, siyasi partilerin bilişim altyapılarını hazır hale getirmesi ve güvenlik tedbirlerini alması gerektiği vurgulanmaktadır. Her bir siyasi partiden 10 kişinin bilgisayarına bu sistem kurulabilecek.

YSK ayrıca, siyasi partilerin ön seçim ve aday yoklaması yöntemleriyle aday tespiti sürecine ilişkin bir genelge daha yayımladı. Seçime katılacak siyasi partilerin, 10 Ocak Çarşamba günü saat 17'ye kadar YSK'ya hangi seçim çevrelerinde, hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını bildirmeleri gerekiyor.