Rektörlük yarışı kızıştı

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ile Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'nın görev süreleri gelecek ay doluyor. Her iki üniversite için de çok sayıda akademisyenin ismi adaylık için geçiyor.

Rektörlük yarışı kızıştı

ATAMA HEYECANI YAŞANIYOR

Kayseri’deki üniversiteleri, atama heyecanı sardı. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ile Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa’nın görev süreleri, 6 Eylül’de sona erecek. Her iki rektör de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2018 yılında atanmıştı. Rektör atama tarihinin yaklaşması, adaylık düşünen akademisyenlerin bir süredir sessiz sedasız yürüttüğü çalışmaları da gün yüzüne çıkardı.

ADAY ENFLASYONU

Mevcut rektörlerin bir dönem daha aday olup atanma hakları bulunuyor ancak her iki üniversitede de çok sayıda akademisyenin ismi adaylık için geçiyor. Prof. Dr. Çalış, ERÜ rektörlüğü için yeniden aday olacak. Prof. Dr. Fatih Altun, Prof. Dr. Şahin Güven, Prof. Dr. Musa Karakükcü, Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç gibi isimler de adaylık için nabız yokluyor. Prof. Dr. Karamustafa’nın tekrar aday olduğu Kayseri Üniversitesi’nde ise Prof. Dr. Metin Işık ve Prof. Dr. Derviş Boztosun diğer güçlü adaylar olarak gösteriliyor.

Erciyes Üniversitesi ile Kayseri Üniversitesi’nde rektörlük ataması heyecanı yaşanıyor. Her iki üniversitenin rektörü de 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 yıllığına atanmıştı. Rektörlerin görev sürelerinin 6 Eylül’de bitecek olması, birçok akademisyenin de yeni dönemde rektörlük hayali kurmasına neden oldu.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ın bir dönem daha aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, ERÜ rektörlüğü için 20’den fazla kişinin adaylık için başvuru yapacağı tahmin ediliyor. Prof. Dr. Mustafa Çalış’ın yardımcılığının üstlenen bazı isimlerin aday olabileceği ileri sürülürken, Tıp Fakültesi’nden 4-5 akademisyenin de adaylık başvurusuna hazırlandığı belirtiliyor. ERÜ’de adaylığını açıklayan isimlerin başında Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun geliyor. Prof. Dr. Altun’un bu doğrultuda bazı görüşmeler yaptığı da kamuoyuna yansıdı.

Kayseri Eski İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in de rektör adaylığı için başvuru yapacağı ileri sürülüyor. Prof. Dr. Güven’in bu konuda bazı sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdiği dile getiriliyor. KANKA Derneği Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Musa Karakükcü, Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç da ismi konuşulan diğer adaylar arasında yer alıyor.

Kayseri Üniversitesi’nde ise rektörlük yarışı çok daha erken bir dönemde başladı. Mevcut Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, bir dönem daha görev yapmak istiyor. Ancak Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Bostosun’un uzun süre önce aday olduğunu yakın çevresine açıklaması, her iki ismi karşı karşıya getirdi. Her iki isim arasındaki diyalogun tamamen koptuğu ileri sürülürken, KAYÜ rektörlüğü için de en az 10 ismin adaylık başvurusu yapacağı konuşuluyor. Bir dönem Erciyes Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Metin Işık’ın da ismi ön plana çıkan adaylar arasında.

>>Haber Merkezi