Referandum'a sayılı günler kala gözler Gül'de

Türkiye'nin geleceğini belirleyecek olan 18 maddelik anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemi değişikliği yapılacak 16 Nisan'daki referanduma sayılı günler kala, topluma mâlolmuş kişilerin görüşleri de önem kazanırken, AK Parti'nin kurucusu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de kararı merak konusu oldu.

Referandum'a sayılı günler kala gözler Gül'de

GÜL EVET Mİ KULLANACAK, HAYIR MI?
 
Referanduma az bir süre kala partilerin evet-hayır ikna çalışmaları da hız kazanırken, siyasi tarihe damga vurmuş Muhsin Yazıcıoğlu, Necmettin Erbakan gibi simge isimler de bu süreçte referans gösterilmeye başlandı.  Yaşanan süreçte ise yakın tarihimizdeki AK Parti kurucularından olan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de kanaati büyük bir merak konusu oldu. Zaman zaman yaygın medya ile sosyal medya hesaplarından da buna yönelik haber ile görüşler paylaşıldığı görülürken, Abdullah Gül ise bu konudaki suskunluğunu koruyor.  Duruma ilişkin Yeni Akit Gazetesi’nin haberinde Gül’ün ‘evet’ ile ilgili mesaj vermeyişi, partiden yapılan hiçbir davete gitmeyişi ve mesaj dahi iletmeyişi Gül’ün ‘hayır’ı mı daha çok destekliyor yorumlarına neden olduğu yönünde görüşler paylaşılırken, yayımlanan haberde ise şu ifadelere yer verildiği kayıtlara geçti; “Bir çok kesim tarafından sevilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliği ile ilgili olumlu hiçbir açıklama yapmaması vatandaştan şaşırtırken “Anayasa değişikliği oylamasında Hayır mı kullanacak” yorumlarına neden oluyor. Kendisine sempati duyan vatandaşlar Abdullah Gül'den bu yönde açıklama bekliyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, AK Parti’nin son davetlerine gelmeyişi, referandum sürecinde “Evet” ile ilgili hiçbir mesaj vermeyişi ve 2 Nisan’da yapılan Kayseri mitingine katılmaması eleştirilere neden oldu. Gül’ün, AK Parti’nin son yapılan olağanüstü kongresi başta olmak üzere, partinin kuruluş yıldönümü ve sonrasında yapılan tüm faaliyetlerine davet edilmesine karşın katılmaması, daha da önemlisi Gül’ün bu davetlere herhangi bir mesaj göndermemesi ve son olarak 'Evet'i destekleyici hiç bir açıklamada bulunmaması kamuoyunda 'Abdullah Gül Hayır'ı mı destekliyor' yorumlarına neden olurken Gül'e sempati duyan vatandaşlar referandum hakkında bir açıklama beklediklerini ifade ediyor.”
 
GÜL, TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE MÜNASEBETİ SÜRDÜRÜYOR
 
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığını devretmesinin ardından özellikle Türk Cumhuriyetleri ile münasebetlerini sürdürüyor. 
Gül, kendisinin de ve diğer başbakan ve cumhurbaşkanlarının da yaptığı gibi ilk yurt dışı ziyaretinin Azerbaycan’a yapıldığını duyurduğu ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile heyetini kabul ettiği ziyarette, Aliyev ile ikili görüşme yaptığı ve Aliyev’in de bu ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek geleneksel olarak bu tür karşılıklı ziyaretlerde bulunmaların önemine vurgu yaptığı belirtildi. HABER: KAAN AKBAŞ-FOTO: ABDULLAH GÜL SOSYAL PAYLAŞIM HESABI