Ramazan Demirtaş'tan dikkat çeken açıklama: Her yol Kayseri'ye çıkıyor - Deprem Haberleri

Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, öyle bir paylaşım yaptı ki, 'Tüm depremler sanki Kayseri'deki faylara gözünü dikmiş' diye ironi ötesi ironi yaptı. 

Ramazan Demirtaş'tan dikkat çeken açıklama: Her yol Kayseri'ye çıkıyor - Deprem Haberleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, öyle bir paylaşım yaptı ki, ‘Tüm depremler sanki Kayseri'deki faylara gözünü dikmiş’ diye ironi ötesi ironi yaptı. 

Deprem hakkında yaptığı açıklamalarla kendini bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi adayan Dr. Ramazan Demirtaş, ‘Tüm tetikleyiciler Kayseri'de bir deprem nasıl tetikleriz yarışına girişmiş durumdalar. Her yol Kayseri'ye çıkıyor’ dedi.

Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde 23 Eylül Cumartesi günü saat 11:22'de meydana gelen depmen sonrası yapılan yorumlara tepki gösteren Demirtaş, 'Dünyanın hiç bir deprem ülkesinde bu şekilde açıklama yapılmaz” dedi.
Sosyel medya hesabından paylaşımda bulunan Demirtaş, ‘Her yol Kayseri'ye çıkıyor. Tüm faylar sanki Kayseri'de birleşiyor ve 700 km canlı bombaya dönüşüyor. Tüm depremler sanki Kayseri'deki faylara gözünü dikmiş. Tüm tetikleyiciler Kayseri'de bir deprem nasıl tetikleriz yarışına girişmiş durumdalar' ifadelerini kullandı. 
Demirtaş, ‘Deprem bilimi hiç bu kadar sulandırılmamıştı’ vurgusu yaparak, 'Bu açıklama zaten bilimsel bir açıklama değil. Gündemde kalmak adına, sansasyonel açıklamalar yapmanın hiç kimseye bir faydası yok. Risk azaltma ile de ilgisi yok. Bu açıklamayı Dünya için yapsaydınız bari. Deprem bilimi hiç bu kadar sulandırılmamıştı. Ama maalesef basınımız bilimsel altlığı olmayan bu tür açıklamaları kitlelere hızlı bir şekilde yaymaya devam ediyor, toplumumuz da sanırım hem korkuyor hem de bu tür ucu açık cümlelerin peşine takılıyor. Dünyanın hiç bir deprem ülkesinde bu şekilde açıklama yapılmaz' diye konuştu. .