Prof. Dr. Aydın Türkiye'deki o eksiklikten yakındı - Yeni hamleyi açıkladı!

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın ülkede her şeyin bir lobisi olduğunu ancak üzerinde durduğu konuda sivil toplum veya lobi teşkilatı olmadığını eleştirdi. Aydın bu düşüncesine ek yeni projeyi de açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Prof. Dr. Aydın Türkiye'deki o eksiklikten yakındı - Yeni hamleyi açıkladı!

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, ''Ülkemiz bir lobi cenneti, her şeyin bir lobisi var. Gençlerimizi, içine çekilmeye çalışıldıkları bataklıktan kurtarmaya çalışan etkin bir sivil toplum ve lobi teşkilatı ise neredeyse yok diyebiliriz. Farklı yerlerden gelen cılız sesleri bir araya getirseniz bile sokak köpekleri lobisi kadar gündemi meşgul etmiyor.'' ifadesini kullandı. Aydın, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan ve yeni başlayan projenin detaylarını da paylaştı.

Prof. Dr. Hakan Aydın, köşe yazısında insanların üç yüzü olduğundan bahsederek üçüncü yüzün anlamına vurgu yaptı. İnsanların bu yüzünün dijital ortamda anonim olarak çıktığını ve bunların gençler üzerindeki zararlarını ele alan Aydın, eğitim camiasında yer alan itiraf sayfalarını zorbalık mecrası olarak nitelendirdi.

Aydın, dijital ortamların üçüncü yüz için güvenli bir liman olarak algılandığını, bu ortamlarda üçüncü yüze ait, yeni fakat sahte kimlik bilgilerinin bulunduğunu kaydetti.

İtiraf sayfalarını sosyal medya hesabı olan herkesin açabileceğini yazan Aydın, şunları kaydetti: ''Hatta okulla hiç bir bağı olmayan art niyetli biri tarafından anonim bir kimlikle yönetilebilir, takipçileri öğrencilerin yanı sıra hastalıklı eğilimlere sahip kişileri içerebilir. Bir çeşit siber zorbalık ve şiddet aracı. İfade özgürlüğü için esnek bir alan oluşturduğunu veya kimi sorunların tespiti ya da çözümüne yardımcı olduğunu söyleyenler de var. İtiraf sayfaları bunun için bir yol mudur?  Çok emin değilim. Sorunları dile getirmenin meşru pek çok yolu var.''

Aydın, siber zorbalığın her çeşidini barındıran dijital ortamların fiziksel ortama kaydığını bireyde intihara varan olumsuz sonuçların olabileceğinin gözlemlendiğini ifade etti.

Emniyet bu konunun üzerine daha çok gitmeli!

Aydın yazısında şu ifadelere yer verdi: ''Ülkemiz bir lobi cenneti, her şeyin bir lobisi var. Gençlerimizi, içine çekilmeye çalışıldıkları bataklıktan kurtarmaya çalışan etkin bir sivil toplum ve lobi teşkilatı ise neredeyse yok diyebiliriz. Farklı yerlerden gelen cılız sesleri bir araya getirseniz bile sokak köpekleri lobisi kadar gündemi meşgul etmiyor. İnsanın fiziksel ve ruhsal sağlığının ve esenliğinin ifsadına dönük lobi çalışmaları; onların her açıdan sağlıklı bir hayat sürmelerini sağlamaya çalışan bölük pörçük ve cılız sesleri kuşatmış durumda.''

Aydın, konuya ilişkin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan bir projeye başlandığını yazdı.

Prof. Dr. Hakan Aydın'ın köşe yazısını okumak ve yeni projeyi öğrenmek için tıklayın...