Pratik ve Lezzetli Tuzlu Kurabiye Tarifi: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Çıtır çıtır, pratik ve lezzetli bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi ile karşınızdayız! Bu tuzlu kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Kolay tarifini hemen yapabilirsiniz! Ayrıntılar Haberimizde...

Pratik ve Lezzetli Tuzlu Kurabiye Tarifi: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pratik ve Lezzetli Tuzlu Kurabiye Tarifi olan, Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye ile karşınızdayız.

Çay saatlerinizin olmazsa olmazı nefis bir lezzet turuna çıkacağız. Hem pratik, hem lezzetli, hem de bayatlamayan bu tuzlu kurabiye tarifi, çıtır çıtır dokusuyla, esnef konukuyla ağzınızda dağılacak. Kolaylıkla evde hazırlanabilen bu kurabiyeler, hem tazeliyle, hem de tadıyla misafirleriniz büyüyecek. Komşular tarif için sıraya girecek. İster çayın yanında, ister kahve keyfinizde tüketin, bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi favaroniz olacak.

Tarifimiz 6-8 kişilik olacak

Malzemeler:

250 gram margarin veya tereyağı(odada)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemeklik sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı
Susam ve çörekotu

Yapılışı:

Öncelikle fırını 180 parça hazırlayın ve düzenleyin.
Büyük bir kase içerisinde margarin veya tereyağı, sıvı yağ, toz şeker ve sirkeyi karıştırın.
Kabartma tozu, tuz ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Unu azar azar ekleyin (burası püf noktası) ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edilene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları koparıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörekotu serpiştirin.
Pişme süreleri 20-25 dakika, üzerleri kızarana kadar devam edin.
Fırından çıkan kurabiyelerinizi artık hazır. 

Öneri Sunumu:

Çay saatleri, kahve yanı, gün toplantıları veya sadece seçenekler olarak tüketebilirsiniz. Türk mutfağının başka bir lezzet turunda görüşmek üzere, afiyet olsun..