Pratik ve lezzetli tatlı tarifi – Helva-i Hakani tatlısı – Osmanlı Mutfağı

Osmanlı Mutfağının en özel tatlısı Helva-i Hakani tatlısını evinizde pratik ve lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz. Helva-i Hakani tatlısı padişahların, sultanların ve hakanların en sevdiği tatlı olarak biliniyor. Yumuşak ve hafif tadıyla herkesin beğenerek yediği bu özel tatlının tarifin detaylarına sitemizden erişebilirsiniz.

Pratik ve lezzetli tatlı tarifi – Helva-i Hakani tatlısı – Osmanlı Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pratik ve lezzetli bir tarif olan Helva-i Hakani tatlısı Osmanlı Mutfağının en özel tatlısı olarak biliniyor. 15. Yüzyıldan beri yapılan bu tatlı ‘Helvaların Hakanı’ veya  ‘Hakanlara Lâyık Helva’ anlamına geliyor. Helva-i Hakani tatlısının kremalı bir tatlı olduğundan yumuşak ve hafif bir tadı vardır. Helva-i Hakani tatlısının tarifi ve püf noktalarının detayları işte şöyle;

Malzemeler

100 gram un
50 gram nişasta
50 gram pirinç unu
100 gram tereyağı
100 gram badem
2 su bardağı süt
1 su bardağı bal
1 yemek kaşığı kaymak

Yapılışı: Bademleri iri parçalar halinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin ve bademleri ekleyin. Bademler renk alana kadar kavurun. Bir kasede un, nişasta ve pirinç ununu karıştırın. Kavrulan bademlerin üzerine unlu karışımı ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Süt ve balı bir tencerede kaynatın. Kavrulan unlu karışımın üzerine kaynayan sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Helva koyulaşıp kıvam alınca ocaktan alın. Kaymağı ekleyin ve karıştırın. Helvayı kaselere alın ve üzerine badem parçaları serperek servis edin. Afiyer olsun.

Püf noktası: Helva kıvam alınca ocaktan alın. Çok pişirirseniz sertleşecektir.
Helvayı pişirirken sürekli karıştırın. Aksi takdirde dibi tutabilir. Helva sıcak servis edilir.