Pınarbaşı kazandı – Belediyeler yatırım sözü verdi!

Seçimleri iki ay ertelenen Pınarbaşı hem ülke genelinde iyi bir tanıtım yaptı hem de İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi pek çok belediyeden yatırım sözü aldı. Başkanlar ne sözler verdi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Pınarbaşı kazandı – Belediyeler yatırım sözü verdi!

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerin ardından seçimin yenilenmesine karar verilmişti. Bu süreçte Pınarbaşı hem ülke genelinde iyi bir tanıtım yaptı hem de İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi pek çok belediyeden yatırım sözü aldı. İşte başkanların verdiği sözler…

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart’taki yerel seçimlerin ardından yapılan itirazları inceleyerek bazı ilçe ve beldeler ile mahallelerde seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi de yaklaşık 20 binlik seçmeniyle belediye başkanını seçmek için sandığa gitti. Seçim sonuçlarına göre CHP’li aday Deniz Yağan 6 bin 783 oy alarak başkan seçilirken, MHP’nin adayı Menduh Uzunoğlu’na ise 6 bin 494 oy çıktı. İki ayın ardından tekrarlanan seçime kadar geçen sürede Pınarbaşı ilçesi ülke gündeminden düşmedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ilçeye CHP’li önemli isimler ziyaretlerde bulunarak Pınarbaşı yararına pek çok çeşitli vaatlerde bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediye başkanlığı anlayışı buraya gelecek” ifadelerinde bulunurken, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar ise ilçenin ihtiyacı olan eksikler konusunda yardımcı olacakları konusunda ilçe halkına söz verdi. Öte yandan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, “Başkanım göreve geçtikten sonra çok önemli projeleri birlikte hayata geçireceğiz” diyerek ilçe halkına önemli vaatlerde bulundu.

Mansur Yavaş belediye başkanlığı anlayışını getireceğiz!

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen mitinge katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş burada önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, “2019’a giderken ‘hak yerini bulacak’ afişleriyle halkın huzuruna çıktık ve seçimleri kazandık. Halk yüzde 51’le seçtiği Mansur Yavaş’ı bu sefer yüzde 60’la rekor oyla seçtiler. ‘Az laf çok iş’ dedik hiç kimseyi ayırmadık. En yakın bağ belediye ile kurulur. Siyasi kimliğinden çok adaletli davranır mı, dürüst mü, kul hakkına girer mi? Bunlara bakacaksınız.

Seçimleri kazanmadan önce 2019 yılında başladılar ‘Gelirlerse işçileri çıkaracaklar, belediyeyi yönetemezler’ dediler. Daha da ileri gittiler, ‘sosyal yardımları kesecekler’ dediler. Akıl almaz iftiralarda bulundular. Ankara’da 25 yıldır süren rant düzeninin devam etmesi iç0in bunu yaptılar. Ama halk bunlara inanmadı. Söylenenlerin hepsinin yalan olduğunu gördüler. Halk yüzde 51’le seçtiği Mansur Yavaş’ı bu sefer yüzde 60’la rekor oyla seçtiler. Seçilmeseydik, Ankara halkının temiz paraları, ‘proje yapıyoruz’ adı altında çöp projelere gitmeye devam edecekti.

Ankara'da büyük arazilerimiz var. Gelir gelmez daha önce ABB tarafından yapılmayanı yaptık. Kendilerine tohum, gübre, mazot desteği ve alım desteği verdik. Ankara'da çiftçiler mutlu. Bunu çiftçilerimiz ve torunlarımızın mağdur olmaması için yapıyoruz. Sosyal yardımlar eskiden göstere göstere yapılırdı. 11 milyon dağıtma parası vardı. Başkent kartı kurduk. Ona Deniz başkanı da entegre edeceğiz. 200 bin aile yardım alıyor. Çocuklara kırtasiye, giyim yardımı yapıyoruz. Çocuklar okusun diye. Türkiye hükümetin dahi yapmadığı dar gelirli ailelere kış boyunca doğalgaz desteği veriyoruz. Ailelere et parası veriyoruz. Yüzde 60 oyla rakibi ikiye katlayarak beni seçtiler. Buna Mansur Yavaş belediyeciliği dendi. Diğer belediyeler de bunu seçim vaadi olarak sundu. ‘Az laf çok iş’ dedik hiç kimseyi ayırmadık. En yakın bağ belediye ile kurulur. Siyasi kimliğinden çok adaletli davranır mı, dürüst mü, kul hakkına girer mi bunlara bakacaksınız.
Belediyenin harcadığı para sizin paranız. Bunun hesabını sormak zorundasınız. Sizden aldığı maaşla size hizmet ediyorlar. Eşit hizmet eden kazanır. Pınarbaşı'nı ihmal eden Kayseri belediye başkanının oylarının ne kadar düştüğünü gördünüz. Kendi hakkınız için ve Pınarbaşı'nın geleceği için bu dersi vereceksiniz. Mansur Yavaş belediye başkanlığı anlayışı buraya gelecek. Keçiören Belediye Başkanımız burayı kardeş belediye yapacak. Et, süt entegre tesisi başta olmak üzere katkıyı sunacağız. Ankara'ya müjdeli bir haber göndermenizi istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Eksikler noktasında yardımcı olacağız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, “Bir halk, bir hak gasp edildi. Seçilmiş, mazbatayı alması gereken bir belediye başkanı, hiçbir gerekçe yokken seçimin iptali üzerine görevine başlayamadı. Biz de haksızlığa uğramış Deniz Başkan’ı desteklemeye geldik. İnşallah bu seçimi alacağız ve her türlü koşulda Deniz Başkan’ın yanında olacağız. Burada çok sayıda Adanalı kardeşim oy kullanıyor ve onlara çağrıda bulunuyorum. Adanalı haksızlığa gelemez. Adanalı haksızlığa uğramışların hep yanında olmuştur. Biz de Deniz Başkanın yanındayız” dedi.

Karalar, “Türkiye’de İstanbul seçiminden sonra haksız, gerekçesiz şekilde iptal edilen seçimlerden bir tanesi de Pınarbaşı seçimidir. Kayseri halkının seçimde gereğini yapacağını ve Deniz kardeşimizin seçileceğine inanıyorum. Her eyleminde, projesinde Adana Büyükşehir Belediyesi olarak onun yanında olacağız. Buranın bir eksiği olan asfalt şantiyesi kurulması için yardımcı olacağız. Bunun sözünü veriyorum. Milletin hakkını, hukukunu koruduğumuz, ekonomik mucizeye imza attığımız, insanlarımıza; ayrım yapmadan eşit hizmet götürdüğümüz için, milletimizin parasını yediemin gibi koruduğumuz için; uzun yıllar kazanılamayan ilçeleri de kapsayan önemli bir başarıya imza attık” diye konuştu.

Önemli projeleri birlikte hayata geçireceğiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da çeşitli vaatlerde bulunduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Deniz Yağan Başkanımızın yanında olduğumu ve onu çok desteklediğimi bilmenizi isterim. Eminim ki Pınarbaşı halkı tıpkı 31 Mart’ta olduğu gibi başkanımızın yanında duracak. Çünkü milletimizin haksızlığa, milletin iradesinin önüne geçme teşebbüslerine asla izin vermeyeceğiniz biliyorum. Buna en yakın şahit olanlardan birisi de benim. Deniz Yağan başkanımızın oy farkını daha da artırarak Kayseri Pınarbaşı ilçesinde göreve başlayacağına inancım tam. Deniz Yağan başkanım göreve geçtikten sonra çok önemli projeleri birlikte hayata geçireceğiz. Pınarbaşı’nın yerel ve kırsal kalkınma için atacağı adımlara destek vereceğiz. Anadolu’da eksik alt yapının gelişmesine, tarım ve hayvancılık gıda sanayisinin güçlenmesine katkı sunmayı çok ama çok önemsiyoruz. Pınarbaşı’nın ihtiyaçlarını biliyoruz. Tesisleşme anlamında atılması gereken önemli adımlar var. Et, süt, peynir üretimi için çağdaş tesisler, tarım ve hayvancılık geliştirecek projeler Pınarbaşı’nı ileriye taşıyacak. Pınarbaşı’nın potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkaracağız”