Peygamberimizin torunu Kayseri'de mi?

Zeynel Abidin Türbesi, nerede? Zeynel Abidin kimdir? Nerede yaşamış, türbesi hangi şehirde? İlgili detaylar, Kayseri Anadolu'nun Kayseri Haberinde...

Peygamberimizin torunu Kayseri'de mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zeynel Abidin Türbesi, nerede? Zeynel Abidin kimdir? Nerede yaşamış, türbesi hangi şehirde?Peygamberimizin torunu Kayseri'de mi?

Belki de her gün yanından geçiyoruz, ama farkında değiliz. Rufai Tarikatı’nın ileri gelenlerinden Zeynel Abidin’in 15. yüzyılda bugünkü türbenin bulunduğu çevreye tekke, cami ve çeşme yaptırdığı bilinmektedir. 
Şu an Tokyat’ın hemen yanında bulunan Türbe’de hangi Zeynel Abidin yer alıyor? 

Peygamberimizin torunu Kayseri'de mi?(Zeynelâbidin, 1349 tarihinde Medine’de Rasas mahallesinde doğmuştur. Medine’deki ilim adamlarından maddî ve manevî ilim tahsil eden Zeynelâbidin babasının 1369 yılında vefat etmesi üzerine halkı aydınlatmak üzere bir çok memleketler gezmiş nihayet Anadolu’ya gelerek 1397 yılında Kayseri’ ye yerleşmiştir .

Peygamberimizin torunu Kayseri'de mi?Kayseri halkı tarafından çok beğenilen ve bu sevgi halkasına karşılık kendisinin de Kayseri’yi çok sevdiği ve buraya yerleştiği ifade edilmektedir. Kayseri’de çok hürmet gösterilen bu şahıs için bir tekke tahsis edildiği ve bir de ev yaptırılarak burada sohbetlerine devam ettiği bildirilmiştir.

Peygamberimizin torunu Kayseri'de mi?Zeynelâbidin, Seyyid Ahmed Burhaneddin’in kızı Şerife Fatma ile evlenmiş, bu evlilikten Ahmed, Mûsa ve Eyyüb isminde üç oğlu olmuştur.1414 yılında Kayseri’de vefat etmiş, cenazesi Rufâî Tekkesi yakınındaki mezarlığa defnedilmiştir. Bu mezarlık şehrin kuzey kısmında, dış kale burcu civarında ve şehir dışında idi.) Bu kısım Burhanettin Akbaş tarafından alıntıdır. 
Kayseri’de İmam Sultan adı ile anılan Zeynel Abidin, 1414 yılında Kayseri’de vefat etmiş ve mezarı üzerine bugünkü yerde mütevazı bir türbe yapılmıştır. II. Abdülhamit zamanında, 1886 yılında ise Zeynel Abidin’in mezarının bulunduğu yere mevcut türbe inşa ettirilmiştir. Türbe, kare planlı bir yapı olup üzeri kubbe ile örtülmüştür. Dört tarafında üçer pencere bulunan yapının bütün pencerelerinin üstünde iki satırlık beyitler dolanmaktadır. Türbe mekânının ortasında Zeynel Abidin’in sandukası bulunmaktadır.
Yapının giriş kapısı üzerinde bulunan inşa kitabesinde, oval bir madalyona işlenmiş ll. Abdülhamit’in tuğrası yer almaktadır.