Pazarın nabzını tuttuk! İşte bu haftaki fiyatlar...

Dolar kuru ve KDV'nin artışı bununla beraber akaryakıta gelen zamlar pazar ürünlerine yansıyor.Her hafta Sahabiye Mahallesi'nde kurulan Perşembe pazarındaki ürünlerin fiyatlarını siz değerli okuyucularımız için derledik. Bakın hangi ürünler rekor kırıyor hangileri daha ucuz? Haberin detayı Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Pazarın nabzını tuttuk! İşte bu haftaki fiyatlar...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her hafta Sahabiye Mahallesi’nde kurulan Perşembe pazarındaki ürünlerin fiyatlarını siz değerli okuyucularımız için derledik. Yaz ayları sürerken, sıcaklık artışıyla birlikte tezgahlar yaz meyve ve sebzeleriyle doluyor. Dolar kuru ve KDV’nin artışı bununla beraber akaryakıta gelen zamlar pazar ürünlerine yansıyor. Pazar alışverişi yapmaya gelen vatandaş, bu hafta geçen haftaya göre ucuzlayan fiyatları zamların sürekli olmayacağına delil kabul ederken, emekli vatandaşlar ise maaşlarının yetersizliğinden muzdarip olduklarını belirttiler.

Fotoğraf Muhabiri: Büşra Güneş

Pazarın nabzını tuttuk! İşte bu haftaki fiyatlar...

Pazarda rekor iki üründe

Yaz aylarının gelişiyle birlikte sofralarımızdan eksik etmediğimiz yeşil fasulye ve çiçek bamya ve köy biberi pazarın en pahalı ürünleri olarak rekorun yeni sahibi oldu. Pazarcı da bu ürünleri vatandaşın alım gücünden dolayı satamamaktan şikayetçi... Yeşil fasulye kilosu 40 lira iken, çiçek bamya 100, köy biberinin ise geçen hafta 15 lira olan satış fiyatı şu an 20-25 lira bandında değişiyor.

Pazarın nabzını tuttuk! İşte bu haftaki fiyatlar...

Geçen haftadan bu yana fiyatlar daha uygun

Pazar alışverişi yaparken bu hafta daha rahat olduklarını belirten vatandaş; zamlardan haftalardır etkilendiklerini, önceden 100 lirayla hem sebze hem meyve alabiliyorken şu an bir iki çeşit alınca pazar bütçelerinin bittiğini söyledi. Pazarda bu hafta en uygun ürünün kabak ve patlıcan olduğunu söyleyen vatandaş, bamya ve biber çeşitlerinin bir haftada yükselen fiyatlarından şikayetçi...

Pazar fiyatlarından pazarcı da şikayetçi

Akaryakıta gelen zamlardan sonra nakliye fiyatlarının da değiştiğini söyleyen pazar esnafı, bu durumun fiyatlara yansıdığını belirtti. Poşet fiyatlarının da artığını dile getiren pazar esnafı bir kilo poşetin 220 adetten oluştuğunu bunun da aslında fiyatlara 0,50 olarak yansıması gerektiğini belirtti. Artan fiyatlardan dolayı zam yapmak istemediklerini de vurgulayan esnaf geçen haftadan bu yana bazı ürünlerde düşüş yaşanırken bazı ürünlerde de yüzde 25 oranında artış olduğunu söyledi.

Pazarın nabzını tuttuk! İşte bu haftaki fiyatlar...

Sahabiye mahallesindeki Perşembe pazarında güncel meyve sebze fiyat listesi

Meyve/Sebze

Fiyat (TL)

Domates

10

Yeşil Biber

30

Salatalık

15

Patlıcan

30

Patates

16

Soğan

17

Yeşillikler (adet)

7,5

Kiraz

25

Şeftali

35

Kayısı

25

Karpuz

10

Üzüm

25-30

Pazarın nabzını tuttuk! İşte bu haftaki fiyatlar...