Pazarcıların seyyar sıkıntısı

Kayseri Meyveciler-Sebzecileri ve Pazarcılar Odası Başkanı Osman Akbıyık, seyyar satıcılardan dolayı pazarlarda iş kalmadığını söyleyerek, 'Pazarlarımızda iş olmamasının sebebi seyyar satıcılardır.' dedi.

Pazarcıların seyyar sıkıntısı

Yol kenarlarında ve mahalle aralarında bulunan seyyar satıcıların, pazarcı esnafının ekmeğine bir nevi taş koyduğunu söyleyen Meyveciler-Sebzecileri ve Pazarcılar Odası Başkanı Osman Akbıyık bin 500 tane pazar esnafı olduğunu söyledi. Akbıyık, çalışanları ve aileleri bile birlikte bu sayının 10 binlere çıktığını ve 10 bin insanın mağdur olduğunu belirtti.

PAZAR ESNAFI ZOR DURUMDA

Akbıyık, şunları söyledi: “Seyyar sorunumuz çok büyük bir sorun. Bu konuyu yetkililerimizle konuşmak istiyoruz. Esnafımız gerçekten zor durumda. Seyyar satıcılarından dolayı pazarlarımızda iş kalmadı. Seyyar satıcılar vergi ödemiyorlar, oda kayıtları yok, hiçbir belgeleri yok. Ancak 2-3 kamyon yolun kenarına ürün koyup satıyor. Biz yetkililerimizden destek istiyoruz. Biz pazar yerlerini haftada 1 gün açıyoruz ama seyyarlar haftada 5-6 gün tezgah açıyor. Bin 500’e yakın kayıtlı esnafımız var. Yanında çalışan ve ailesini de içerisinde kattığımızda 10 binlere çıkıyor. Çok büyük bir sayı bu insanların hepsi mağdur oluyor. Biz meyve-sebze halinde denetim istiyoruz. Bu halde denetim olmadığından dolayı esnaf olduğuna dair kaydı olmayan ve vergi ödemeyen satıcılara kamyonlarla ürün veriyorlar. Bunu vermemeleri lazım. Çünkü oda kaydı yok, herhangi bir vergi ödemiyor.”

Osman Akbıyık, tam kapanma döneminde sıkıntı çektiklerini ancak hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kalkmasından sonra işlerin normal seyrine geçtiğini, tam serbestlik uygulamasının kendileri için iyi olduğunu sözlerine ekledi.

>>İHA