Patlıcanı böyle saklayın: Kışın rahat edin! - Yemek Tarifleri

Patlıcanı pişirmeden konserve yapın. Kışın rahat edin. Sağlık, pratik ve lezzet dolu yemek tarifleri için doğru yerdesiniz! Bugün adım adım tarifle çiğ patlıcan konservesi yapacağız. Türk Mutfağının vazgeçilmez harika tadını çıkaracak ve sevdiklerinize sunabileceksiniz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Patlıcanı böyle saklayın: Kışın rahat edin! - Yemek Tarifleri

Patlıcanı pişirmeden konserve yapın. Kışın rahat edin. Sağlık, pratik ve lezzet dolu yemek tarifleri için doğru yerdesiniz! Bugün adım adım tarifle çiğ patlıcan konservesi yapacağız. Türk Mutfağının vazgeçilmez harika tadını çıkaracak ve sevdiklerinize sunabileceksiniz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de..

Patlıcan, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Kış aylarında da bu lezzeti sofralarınızdan eksik etmek istemeyenler için pratik bir çözüm: Çiğ patlıcan konservesi! Bu tarifle patlıcanı pişirmeden, kışın da taze taze tadını çıkarabilirsiniz.

Kış aylarının vazgeçilmezi olan konserveler, sağlık ve pratiklik açısından da büyük avantajlar sunar. İşte püf noktalarıyla adım adım çiğ patlıcan konservesi tarifi...

Patlıcanı böyle saklayın: Kışın rahat edin! - Yemek Tarifleri

Çiğ Patlıcan Konservesi için malzemeler

200 gr kıl biber

1 kilo domates

1 kilo patlıcan

10 diş sarımsak

Tuz

Pratik tarifin yapılışı

Önce patlıcanı alacalı soyup yıkayarak orta büyüklükte küpler şeklinde doğrayın. patlıcanları bir kaba koyup yaklaşık 1 yemek kaşığı tuz serpin. Ardından üzerini geçecek kadar su koyup kara suyunun çıkması için yaklaşık 20 dakika bekleyin

Bir yandan da domatesleri kıl biber ve sarımsakları yıkayıp doğrayın sonra patlıcan suyunu süzüp üzerine diğer doğradığınız malzemeleri ekleyin.

Hazırladığınız kavonozlara hazırladığınız harcı koyun. Ardından kavonozların sığabileceği bir tencerede kavonozları yerleştirin. Tencereye su döküp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 25-30 dakika kadar daha kaynatın.  Sonra tencereden alıp kapaları tekrar sıkın ters çevirin ve soğuyana kadar bekletin.

Püf noktası

Çiğ patlıcan konservesi için oldukça sulu domatesler tercih edin. Yeni konserve kapağı kullanın. En önemlisi kavonozların ocakta çatlamaması için tencere tabanına mutfak bezi serin. Kaynama sırasında kavonozların birbirine çarpmaması için üzerlerine ağır bir kapak veya tabak koyun. Çiğ patlıcan konservesinin kapakları içeri doğru bombeleştiyse vakumlanmış demektir.