Patiköy sakinleri salgından dolayı ziyaretçisiz kaldı

Talas Belediyesi tarafından, sahipsiz köpekler için oluşturulan Patiköy'de yaklaşık 200 barınak sakini, koronavirüs salgınından dolayı ziyaretçisiz kaldı.

Patiköy sakinleri salgından dolayı ziyaretçisiz kaldı

Geçen yıl Ekim ayında, Zincidere Mahallesi’nde yerleşimden uzak kırsal bir alana açılan ve 3 bin metrekare kayadan oyma mağaralardan oluşan Patiköy, yaklaşık 200 sakiniyle koronavirüs salgınından dolayı sessizliğe büründü. Salgın sürecinde İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda hayvanlara zarar vermemek için geçici olarak ziyaretçi kabulünü durdurduklarını belirten Talas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Yaşar Bağırgan, “Şuan içeride müşahede altında tutulan ve anneli yavrulu 47 patimiz var. Açık alanda ise 152 pati var. Bu hayvanlar da bütün canlılar gibi ilgiye ve sevgiye ihtiyaç duyuyorlar. İnsanlar geldiği zaman mutlu oluyorlar; onlarla oynayıp eğlenmek istiyorlar. Ancak salgın nedeniyle şu anda ziyaretçi kabulü yapamıyoruz. Genelgelerden dolayı durdurduk, durumu ziyaretçilere uygun bir dille izah ediyoruz. Onlar da salgın sürecinden dolayı anlayışlar karşılıyorlar. Ancak, Patiköy’ün etrafı kapalı olmadığı için, bilmeden gelen olunca da uzaktan izleyebiliyor” dedi.


700 CİVARINDA PATİ BAKIMA ALINDI
Daha önce ahır olarak kullanılan doğal mağaraların, Patiköy’ün kurulmasıyla sokak hayvanları için yerleşim alanı haline getirildiğini belirten Bağırgan, Patiköy’ün kurulmasından bu yana 700 civarında patinin bakıma alındığını belirtti. Bağırgan, “Bu alanda 3 tane mağara var. Birinde yavru hayvanlar, diğerlerinde de küpesiz ve kontrolsüz olanlar müşahedeye alınıyor. Küpesiz hayvanlar Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine veya Büyükşehir Belediyesi’nin Bakım Merkezi’ne götürülerek aşılanıyor ya da tedavileri yapılıyor. Daha sonra buraya tekrar getiriliyor. Müşahedesi biten patilerimiz daha sonra açık havaya alınıyor. Burası 24 Ekim günü açıldı. 24 Ekim’den 31 Aralık ayına kadar buraya 506 sokak hayvanı getirildi, bakıldı, güçlendirildi. 5199 sayılı yasa gereği doğaya bırakıldı. 140 civarında hayvan da ziyaretçiler tarafından sahiplendirildi” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi