Pastane tadında fırında sütlaç tarifi…

Pastanelerde yediğimiz enfes sütlaçların tadı hep damağımızda kalır. Pastanede yediğiniz sütlacın kıvam ve tarifini tam tutturmak istiyorsanız, doğru adrestesiniz... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Pastane tadında fırında sütlaç tarifi…

Türkiye'nin geleneksel lezzeti ‘Sütlaç’ yediden yetmişe herkes tarafından çok seviliyor. Bugün ki tarif köşemizde sizler için pastane tadında sütlaç tarifini derledik.

Pirinç, süt ve şekerin ana maddesi olduğu ‘Sütlaç’ fırınlanarak daha lezzetli hale geliyor. Bugün hazırladığımız tarifte sizlere pastane tadında fırın sütlaç hazırladık. Pastanelerin sırrını çözdük! Bir paket vanilya sayesinde sütlacınız adeta pastaneden alımlış gibi olacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Hazırlanışı

İlk olarak pirinci 2 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ve vanilyayı ilave ederek kaynatalım. Ayrı bir kabın içerisinde yarım su bardağı nişasta ile sütü pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Pirinçli karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve sütle karıştırdığınız nişastayı ilave edelim. 10-15 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Fırın için uygun bir kaba paylaştırdığımız sütlaçları soğuk su doldurduğumuz tepsiye dizelim. 180 derecede sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirelim. Daha iyi kızarması için tepsiyi fırının en üst rafına koyabilirsiniz. Afiyet olsun…