Parasını mevduatta değerlendirenler dikkat – Süresi bitiyor!

Bankada parasını Türk Lirası olarak vadeli mevduatta değerlendirenler dikkat edin. O tarihten sonra süresi bitiyor. Kayserili vatandaşlar bu habere iyi bakın. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Parasını mevduatta değerlendirenler dikkat – Süresi bitiyor!

Uzun zamandır birikim yapmak isteyen Kayserililer parasını Türk Lirası olarak vadeli mevduatta değerlendiriyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Türk Lirası’na olan güvenin artması ve liralaşma stratejisi ile gelir vergisi stopaj oranları düşük tutmaya devam ediyordu. Bigpara’nın haberine göre Türk lirası mevduatları için getirilen ve uzun süredir yürürlükte olan gelir vergisi stopajına ilişkin düzenlemenin süresi yakın zamanda biteceği söylendi.

Parasını mevduatta değerlendirenler dikkat – Süresi bitiyor!

Türk Lirası mevduatlarına uygulanan Stopaj avantajı 30 Nisan 2024 tarihinde bitecek. Bu tarihe kadar açılan hesaplarda stopaj oranı yüzde 5 olarak devam ederken sonrası için düzenleme uzatılmazsa stopaj oranı yüzde 15’e çıkabilir.

6 aya kadar TL vadeli mevduatta yüzde 5 gelir vergisi stopajından yararlanmak için 30 Nisan 2024 tarihinden önce paranın vadesinin yenilenmesi gerekiyor. Böylece anaparadan elde edilecek faiz gelirinden stopaj avantajıyla 10 puan daha fazla getiri sağlanmış oluyor.