Pandemi böyle bitmez!

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar kendini sokağa attı. Yetkililer vaka sayıları konusunda uyara dursun, şehrin çeşitli yerlerinde sosyal mesafe kurallarının çiğneyerek sıra bekleyen vatandaşlar, 'Pandemi böyle bitmez.' dedirtti.

Pandemi böyle bitmez!

HER VATANDAŞA BİR POLİS Mİ OLMALI?

Kayseri'de Vergi Dairesi ve şehrin göbeğinde bulundan Kent Fırın önündeki sosyal mesafenin hiçe sayıldığı kuyruk korkuttu.

31 Aralık'ta sona erecek olan 7256 numaralı Vergi Yapılandırma Kanunundan faydalanmak isteyen vatandaşlar, hafta başını da fırsat bilerek Vergi Dairesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sosyal mesafe kurallarının çiğnendiğini gören çevredeki vatandaşlar sıra bekleyen vatandaşları şikayet edince bölgeye ilgili birimler yönlendirildi.

Çalışanları da riske atan kuyruğun bir benzeri de, şehrin göbeğinde, üstelik de zabıta birimlerinin hemen yanıbaşındaki Kent Fırın önünde oluştu. Akşam 20.00'da başlayan sokağa çıkma yasağından dolayı oluşan ekmek kuyruğunda da sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı.

KÜÇÜK ESNAF DENETLENMELİ

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Kayseri Tabip Odası Başkanı İlhan Şahin de, kendi gözlemlerine göre özellikle küçük alanlarda sosyal mesafe ihlallerinin yapıldığına dikkat çekti. İlhan, "Özellikle küçük marketler, manavlar, balıkçılar gibi yerlerde benim de gözlemlediğim üzere ciddi problemler var. Bir kere buralarda girişte, içeriye en fazla kaç kişinin girebileceğine dair uyarılar yer almıyor. Bazı yerlerde de o uyarılar olsa bile ihlal ediliyor ve mekan sahibi bununla ilgili olarak müşteriyi denetlemiyor. Orayı ilk denetleyecek olan dükkan sahibi. Dolayısıyla maalesef bazı kişiler açısından ciddiyetsizlik devam ediyor." dedi.

15 GÜN SONRAKİ VAKA SAYILARINA ETKİ EDER

Halihazırda Kayseri'deki sağlık sisteminin kapasitesinin tam dolu olmadığını belirten Şahin, "Ancak bu hiçbir şey ifade etmiyor. Kurban Bayramı sonrasında yaşadıklarımızı hatırlayalım. Bu şekilde kural ihlallerinin sonuçlar ortalama 10-15 gün sonra ortaya çıkıyor. Bugün, kapasitemizin dolu olmaması yarın olmayacağı anlamına gelmiyor. Dolayısıyla tedbirleri hiçbir zaman elden bırakmamak gerekiyor." diye konuştu."

Günün Haberi Selma Kara