Özhaseki: Müslümanız dediler ama iradelerini Amerika'ya peşkeş çektiler

Kayseri'de 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda program düzenlendi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki burada konuştu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Özhaseki: Müslümanız dediler ama iradelerini Amerika'ya peşkeş çektiler

Kayseri’de 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Hulusi Akar ve Şaban Çopuroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşma yapan Bakan Özhaseki, "Darbe girişimine kalkanlar o ağlayan adamın güya rüyada gördüğü sapkınlıklara peşkeş çekerek kendilerinden geçtiler.” dedi.

Özhaseki, darbe günü Kayserili vatandaşların üzerine düşeni yaptığını söyledi.

15 Temmuz'da yaşanan olayların tarih boyunca görülmediğini belirterek, "Bir taraftan sivil insanlara kurşunlar sıktılar. Milletin meclisini bombaladılar. Cumhurbaşkanımızın çalışma ofisini külliyeyi bombaladılar. Fakat başaramadılar. Böyle bir vahşeti ve kötülüğü gerçekten tarihte hiç görmemiştik. Bizim milletimiz nice kötü günler görmüştür. Moğol istilaları dahil." dedi.

'Müslümanız dediler ama iradelerini Amerika'ya peşkeş çektiler'

Yapılan ihanetleri unutmayacaklarını vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki üzülerek söylüyorum böyle kötü bir günü içimizden çıkarak, Müslümanız diyerek çocuklarınıza hizmet ediyoruz diyerek ortaya çıkıp o şirin yüzüyle herkese sempati dağıtanlar yaptılar. Millete yalan söylediler. Müslümanız dediler ama iradelerini amerikaya peşkeş çektiler. Onların kucağında oturan şizofren ne söyledsiyse onu yaptılar. En büyük ihaneti bu milletin evlatlarına yaptılar. Üniforma giydiler, Mehmetçiğin üniformasına yaptılar. Biz bu ihanetleri unutmadık, unutmayacağız."

Geçmişteki yaşanan olaylara değinen Bakan Özhaseki, Gezi olaylarının, Çukur eylemlerinin sıradan bir olay olmadığını, milleti bölme operasyonu olduğunu vurguladı.

Öte yandan, deprem bölgesindeki çalışmaların devam ettiğine değinen Özhaseki, "Vatandaşlarımızı evlerine yerleştirmeden rahat edemeyiz." dedi.