Özhaseki: 'Havaalanı tamam, sıra hızlı trende'

AK Parti Gene Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, havalanı ihalesinin kısa sürede yapılacağını, hızlı trenin de yapımı için gayret gösterdiklerini söyledi.

Özhaseki: 'Havaalanı tamam, sıra hızlı trende'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Atil Karaismailoğlu ile görüştüğünü, Erkilet Havaalanı’nın genişletilmesi için en kısa sürede ihaleye çıkılacağı konusunda bilgi aldığını kaydetti. Özhaseki, “Kayseri’ye yakışır, çok daha fazla kapasiteli bir havaalanına kavuşacağız. Amacımız yüksek hızlı trenin Kayseri’ye biran önce gelmesi. Bunun için gayret ediyoruz” dedi.

ULAŞTIRMA BAKANI İLE TOPLANTI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önceki gün de telekonferans yöntemi ile Kayseri milletvekilleri, belediye başkanları ve AK Parti İl Başkanı ile toplantı yaptı. Toplantıya Toplantıda yine benzer konular gündeme geldi. AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, “Havalimanının yanı sıra Şehir Hastanesi’nin önünden geçecek olan tramvay hattının da bakanlık tarafından yapılacağı sözünü aldık” dedi.

Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan peş peşe Kayseri içi güzel haberler geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Bakan Karaismailoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında, Kayseri Havalimanının yakında ihaleye çıkarılacağını, genişletme ve modernleştirme çalışmalarının kısa sürede bitirileceğini söyledi. Kayseri havaalanının konum olarak çok iyi bir yerde olduğunu hem şehir merkezi hem de turizm alanlarına kısa sürede ulaşılabildiğini ifade eden Özhaseki, Kayseri’nin turizm açısından büyük gelişme gösterdiği, bir süre sonra mevcut havaalanının yetersiz kalacağını belirtti. Bu nedenle şimdiden daha büyük bir havaalanı için çalışma başlattıklarını belirten Özhaseki, “Bakanımızla yaptığımız görüşme sonrasında ihalenin kısa süre içerisinde yapılması konusunda söz aldık. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması için takipçi olacağız. Kayseri’ye yüksek hızlı tren hattı için de gayret sarf ediyoruz. Bu projenin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.


Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, önceki gün de Kayseri’nin siyaset ve bürokratlarıyla telekonferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdiği ve burada da iyi haberler verdi. Toplantıya ilişkin açıklama yapan AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri Havalimanı ve Şehir Hastanesi’nin önünden geçecek olan tramvay hattını kısa bir süre içerisinde ihaleye çıkarılacağı müjdesini vererek, “Kayseri bunu hak ediyor” dedi.


AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu yaptığı açıklamada, “11 Mart’tan itibaren toplantılarımızı tele konferans yöntemiyle yaptığımızı ilan etmiştik. Bu çerçevede gerek bakanlarımızla gerekse yerelde her hafta birkaç tane toplantı yapıyoruz. Bugün ki toplantımızda Ulaştırma Bakanımızın başkanlığında Kayseri’mizi ilgilendiren konularda fikir alışverişi yapmak ve Kayseri’nin sorunlarını ifade etmek, süreç hakkında bilgi almak için toplantı yaptık. Burada Bakanımız tek tek söz verdi. Söz sırası bize geldiğinde aslında hepimizin bildiği, gündeme getirmeye çalıştığı ve gayret ettiği konuları bir kez de biz dile getirme imkanı bulduk. Özellikle son dönemde sıkça sahada karşılaştığımız ve bize sıkça sorulan yüksek hızlı tren konusunu dile getirdik. Yüksek hızlı treni Kayseri’nin hak ettiğini, Kayseri’de ciddi manada bir nüfus olduğunu ve buradaki popülasyonu karayolları ile hafifleteceğiyle alakalı bir takım kanaatlerimizi beyan ettik. Çünkü yüksek hızlı trenin güzergahı belli olursa sonrasında banliyö hattımızın da güzergahı belli olacak. ikisinin kesiştiği noktada bir hata olmaması için önce yüksek hızlı tren güzergahının belli olması gerektiğini ve ihaleye çıkması gerektiğini bir kez daha ifade ettik” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi