Özhaseki: 'Belediyecilikte mazeret üretmedik'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir Kemalpaşa'da kültür, sanat ve spor merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki burada yaptığı konuşmalarda belediyecilikte mazeret üretmediklerini ifade etti.

Özhaseki: 'Belediyecilikte mazeret üretmedik'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi program için bulunduğu İzmir’de Kemalpaşa Belediyesi kültür sanat ve spor merkezinin açılış törenine katıldı. Törende gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, daha önce kendisinin de belediye başkanlığı görevini sürdürdüğünü ve bu görevin kolay bir iş olmadığını söyledi. Büyükşehir belediyesi ile aynı partiden olunmadığı takdirde çalışmaların daha da zor olacağını kaydeden Özhaseki, "Hamdolsun biz belediyeciliğimizde hiç mazeretler üretmedik, şundan dolayı yapamıyoruz demedik. Sonra hiç kimseyi ayırmadık, A partili B partili demedik. Madem aynı yerde yaşıyoruz aynı toprağın insanıyız herkese eşit hizmet etmek isteyen bir inancımız vardı ve belediye başkanlığını da senelerce böyle yapıyorduk. Başarının da sırrı bu" diye konuştu.
 
Açıklamalarında belediyeciliğe yönelik önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, İzmir’deki belediyecilik anlayışını eleştirerek, şehrin bir an önce AK Partili belediyecilikle tanışması gerektiğini söyledi. Allah'ın İzmir'e binbir güzellikleri içerisinde bir doğa, tabiat verdiğini ancak üzerine yapılanlara bakıldığı zaman aynı güzellikleri söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Özhaseki, "Adeta güzel bir kumaş parçasını alıp param parça eden acemi terzilerin kullandığı bir kumaş gibi görünüyor" dedi.
 
 
ÖZHASEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU YAPTI
 
Törendeki konuşmasında Türkiye’deki deprem riskine ve kentsel dönüşüm çalışmalarına da dikkat çeken Bakan Özhaseki, Türkiye topraklarının yüzde 66'sının deprem bölgesinde yer aldığını hatırlattı. Özhaseki, belediyelerin birinci işinin kentsel dönüşüm olması gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu: 
 
“Birinci işimiz bu olması lazım, ülkemizi hazırlamalıyız. Allah korusun deprem gelirse altından kalkmamız çok zor olur, maddi hasarın altından kalkmak da çok zor olur, manevi tarafından yaraları sarmak da çok zor olur. O yüzden belediyelerimize düşen birinci iş, bir an önce şehirlerimizi yenilemektir. Türkiye için bir hazırlık yapıyoruz. Yakında yasalar çıkacak, ülke çapında yılda 500 bin bağımsız birimi yenileyeceğiz Allah'ın izniyle. 15 yıl devam ettiğimizde 7,5 milyon bağımsız birim eder. Neredeyse Türkiye'nin yarısı, buna bizim gücümüz yeter, aklımız erer, bilgimiz ve birikimimiz var. Allah'ın izniyle yakında da başlayacağız. O yüzden İzmir'de de hangi belediye olursa olsun partisini ayırmıyorum çalışma yaptığında, yenilemek istediğinde, insanlarına hizmet etmek istediğinde kapılar açık” BAKANLIK BASIN BÜLTENİ