Özhaseki: Başka babağiyit bulamadık

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayserispor'un kümede kalmasından dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Özhaseki: Başka babağiyit bulamadık

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayserispor’un kümede kalmasından dolayı mutluluğunu dile getirdi.
Geçtiğimiz sezon yaşanan sıkıntılarına dikkat çeken onursal başkan Mehmet Özhaseki, Kayserispor dışında hiçbir takımın kendisini ilgilendirmediğini belirterek, “Berna başkana diyorum, ‘Bir sene önce hükümet zoruyla kaldınız, bu sene de dualarla, senalarla, para gücüyle Allah’tan ki kaldık’ gelecek sene bunları bir daha yaşatma, ben heyecanlı bir adamım’ diyorum. Halen onursal başkanlık da bende, yerimde duramıyorum. Maçları, televizyonda sedirin üzerinde seyrediyorum. Diğer hiçbir takım beni ilgilendirmiyor, çocukken bir takımı tutuyordum, ama o 3 büyükler, 5 büyükler ne yaparsa yapsın, umurumda bile değil. Kayserispor deyince bir heyecan basıyor” dedi.

“İŞLERİ SEKTEYE UĞRARSA ÜZÜLÜRÜM”
Başkan Berna Gözbaşı’nın Kayserispor için yaptığı fedakarlıklara dikkat çeken Özhaseki, “Kayserispor’u birebir de takip ediyorum. Kayserispor’un başarılı olmasını da canı gönülden arzu ediyoruz. 4-5 senelik sürece fetret dönemi yaşandı. Recep ağa gitti, yeniden seçtik gelmedi, istifa etti, sonra lige çıkacağız diye ligin ucu kaçtı, takımın sahibi o dönemde çok olmadı, emanetçi arkadaşlarla borçlanıldı. Haliyle Erol Bedir dönemi geride kaldı, ama borcun altından kalkılamadı. Şimdi de Allah razı olsun Berna hanım geldi. Eli cebine en yakın başkan Berna hanım. Cumhurbaşkanımızla tanıştırırken, ‘Efendim, içimizde bulduğumuz en babayiğit bu’ dedim. Cumhurbaşkanımız zaten Berna hanımı DEİK’ten dolayı iş dünyasından tanıyor, epeyce de sohbet etti. İnşallah, işine sekte vurmaz, bu yaptıkları. Eğer işine sekte vurursa bu işler, en çok üzülen ben olurum. Allah işini rast getirsin. Kayseri’de büyük bir yükü kaldırdı. Kimseler kaldıramıyor, belediye başkanları kaldıramıyor bu yükü. Bize düşende yardımcı olmak” diye konuştu.

KAYSERİSPOR ZİRVESİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan ‘Kayserispor Zirvesi’ hakkında açıklamada bulunan Özhaseki, “Evet bir toplantı yaptık. Bir iki sponsor olan arkadaş, bir iki bu işe kafa yoran ve belediyelerden arkadaş katıldı. Bunu büyüttüğümüzde bir fayda elde edemiyoruz. Ben Cumhurbaşkanı nezdinde bir yemek verdim, yarısından çoğu gelmedi. Cumhurbaşkanı ağırlıyor, ama biliniyor ki içinde Kayserispor’a yardım var. Yarısından çoğu mazeret bildirdi gelmedi toplantıya. Vali beyle olan toplantılarda 20-30 kişi çağırıyoruz, 10 kişi geliyor. Onlarda, peki bakarız deyip kayboluyorlar. Böyle toplantı olmasından ziyade ne yapabiliriz, ne olur, ne biter bir konuşalım, diye toplandık” şeklinde konuştu.

“ALLAH BERNA HANIMDAN RAZI OLSUN”
Başkan Berna Gözbaşı’nın Kayserispor için harcadığı paralar ve verdiği emekler için ‘Babayiğit’ benzetmesi yapan Özhaseki, “Berna başkanın sıkıntıları var, çözmek lazım, birisi Ziraat Bankasında yapılandırmayla ilgili. O olmasa, bir işe yaramıyor. Çünkü, gelen her paraya Ziraat Bankası el koyuyor. Kim harcayacak, nasıl olacak bu iş. Bu paralarda az paralar değil ki, büyük paralar. Bir futbolcu 700 bin EURO’ya oynuyor, 700 bin TL. bu nasıl para, nereden bulunur, cidden benim aklım ermiyor. Gücüm yetmez şahsen. Berna hanım geçmişten kalan 10’larca futbolcunun paralarını ödedi, 100 Milyon TL’nin üzerinde. Bir önceki başkan da, daha önceki başkandan kalan borçları ödedim diyor haklı olarak. O da ödemiştir. Şimdi olması gereken, bir Ziraat Bankasındaki yapılandırma, iki yeni dönemle ilgili destek atma. Orada da Allah razı olsun sponsorlarımız, gerek Erciyes Anadolu Holding, gerek Şeker Fabrikası üzerimize düşeni yaparız dediler. Birkaç iş adamının ismi geçti, arayalım dedik onları. Sağ olsun belediyelerimiz yapabildiklerini yapıyorlar zaten. Daraldıkça da 2-3 ayda bir, elimizden geleni bir araya gelerek yapıyoruz. İnşallah, neticesinde önümüzdeki yıl aynı sıkıntıları yaşamayız diye ümit ediyorum. Berna hanım elini cebine atınca bize iş kalmadı. Ben müteşekkirim, Allah razı olsun, defalarca teşekkür ediyorum. İnşallah, işine sekte vurmaz diye de dua ediyorum. Çünkü harcadığı parayı, Kayseri’de harcayacak başka bir babayiğit yok. Berna hanım bu yüzden çok ayrı bir yerde. Onlarca teşekkürü hak ediyor” ifadelerini kullandı.

“BERNA HANIMA KÖTÜ BİR ŞEY SÖYLEMESİNLER”
Özhaseki, son olarak Kayserispor taraftarına seslenerek, “Sosyal medyayı kullanıp Kayserispor’un sonuçlarına bakarak, yorum yapan arkadaşlar, genellikle genç arkadaşlar, heyecanlarını anlıyoruz, ama lütfen Berna hanıma kötü bir şey söylemesinler. Çoluğunu çocuğunu ortaya atmasınlar. Ayıptır, günahtır, bulabildiğimiz tek başkan. Elbette kötü sonuçtan canımız sıkılıyor. Berna hanımın canı sıkılmıyor mu kardeşim. Benim canım sıkıldı yazdım, yok öyle bir şey. Canın sıkıldıysa git duvarlara bağır, dağlara çık bas bas bağır” diyerek, Berna başkanı eleştirenlere uyarıda bulundu.