Özgür Özel geldi - Keskin gidici!

CHP Genel Başkanlığı'na Özgür Özel'in seçilmesinin ardından Kılıçdaroğlu'na açık destek veren CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin'in görevden alınması bekleniyor. Keskin Kılıçdaroğlu tarafından seçim öncesi tartışmalı bir biçimde göreve getirilmişti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Özgür Özel geldi - Keskin gidici!

CHP’de Kurultay sesleri yükselince İl Başkanlığı görevini yürüten Zeki Özkan, Genel Merkez tarafından görevden alınıp yerine Feyzullah Keskin atanmıştı. Büyük tartışmalara neden olan bu atama, Ağustos ayında yapılan atama ile daha büyük tepki toplamıştı. CHP Kayseri İl Başkanlığı’na tartışmalı bir biçimde getirilen Feyzullah Keskin, Kurultay’dan önce Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek açık desteğini ilan etmişti. CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Özgür Özel’in Keskin’i görevden alacağı konuşuluyor.

Özgür Özel geldi - Keskin gidici!

Aylardır peş peşe büyük krizler yaşayan CHP Kayseri İl Başkanlığı’nda bir süre daha suların durulmayacağı belirtiliyor. CHP’nin 38. Olağan Kurultay’ında Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesi ve Özgür Özel’in Genel Başkan olması, son 6 ayda 3 il Başkanı değiştiren partide yeni bir değişikliğin habercisi oldu.

CHP Kayseri İl Başkanlığı’nda uzun süredir yaşanan kaosun başlangıcı Ümit Özer’in genel seçimlerde aday olmak için il başkanlığından 2022 yılının Aralık ayında istifa etmesi ile başladı. Özer’in istifasından sonra CHP yönetim kurulu içinden seçim yapıldı ve Adil Demir, il başkanı olarak seçildi. Ancak bu durum partiyi karıştırdı. İlçe başkanları ve parti üyeleri, parti binası önünde eylem yaptı, genel merkeze gidip bu durumu protesto etti. Günlerce süren tartışmalar sonunda Genel Merkez tarafından il başkanlığı onaylanan Adil Demir, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybetmesinin ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Adil Demir’in yerine Parti Sekreteri Zeki Bahçe’nin İl Başkanı olarak seçildi. Ancak CHP Genel Merkezi seçim sonuçlarını tanımayark, Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Feyzullah Keskin’in İl Başkanı olarak görevlendirdi. Bu gelişme partiyi karıştırırken, Keskin yapılan bütün itirazlara rağmen görevine devam etti. Keskin, Ağustos ayında Melikgazi İlçe delegelerinin oy kullanmasının engellendiği bir ortamda seçime gitti ve 207 delegenin katıldığı seçimde 194 oy alarak yeniden il başkanlığına seçildi.

Keskin’in CHP İl Başkanlığına getirilmesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kurultay öncesi önemli bir hamlesi olarak görüldü. Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu korumak için delegeleri bu şekilde önceden planladığı dile getiriliyordu. CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ve Kurultay delegeleri, Ekim ayının sonunda Parti Genel Merkezi’ne giderek Kılıçdaroğlu ile görüştü ve açık desteğini ilan etti.

CHP’nin 38. Olağan Kurultay’ında Kayseri İl Delegelerinin de desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kaybederek, Genel Başkanlık koltuğundan oldu. Özgür Özel’in genel başkanlığa seçilmesi ile birlikte partinin örgütlerinde köklü değişikliklere gideceği konuşulmaya başlandı. Değiştirilecek isimlerin başında ise CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin yer alıyor.