Özel davet geldi – Yunanistan'a bekleniyorsunuz!

Yunanistan'a vizesiz seyahat için özel davet geldi. Seyahatin başlamasına bir hafta kala gerekli belgeler de belirlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Özel davet geldi – Yunanistan'a bekleniyorsunuz!

Geçtiğimiz yılın sonunda Yunanistan’la yapılan anlaşma ile bir haftalık vizesiz seyahat uygulamasının başladığı duyurulmuştu. Bu özel davet için gerekli belgeler belirlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’in bülteninde…

Özel davet geldi – Yunanistan'a bekleniyorsunuz!

Yunanistan yetkililerinin Türk turistlere 10 Yunan adası için kapıdan bir hafta süreyle vize uygulaması mart ayı başında başlıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl sonu Atina’da görüştüğü Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis, "Yunan adalarında Türk turistlere kapıda bir hafta vize uygulamasına geçileceğini duyurmuştu.

Türk turistler gelecek haftadan itibaren, Sakız, Middili, Rodos, Samos, Kos, Meis, Patmos, Leros, Kalimnos, Simi adalarını, kapıdan bir haftalık vize alarak ziyaret edebilecek.

Mart ayında başlıyor!

Atina’daki görüşmenin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasında bir anlaşma yapılmış, Yunan adalarına seyahat edecek Türk turistler için yeni bir düzenleme getirilmişti. Bu kapsamda, Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türk ziyaretçilere yönelik olarak Yunan adalarında kapıda bir haftalık vize uygulamasının başlatılacağını duyurmuştu. Vize kolaylığı sağlanması, vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken, söz konusu karar AB Komisyonu tarafından da onaylandı. Kapıda vize uygulamasının Mart ayında başlaması planlanıyor. Böylece Türkler, Sakız, Middili, Rodos, Samos, Kos, Meis, Patmos, Leros, Kalimnos ve Simi adalarını turist olarak bir hafta ziyaret etmek için kapıdan vize alabilecekler.

60 Euro ödemesi bulunuyor!

Bu uygulamanın turizmi canlandırması beklenirken, Yunanistan’da da heyecanla karşılandığı belirtiliyor. Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir sayfa açacak olan bu gelişmelerin ekonomiyi canlandırması öngörülüyor. Gerekli belgeler arasında ise, 60 Euro ödemesi, 6 ay geçerliliği olan bir pasaport, 2 biyometrik fotoğraf, seyahat masraflarını karşılayacak miktarda bakiye bulunduran 3 aylık banka hesap dökümü, otel rezervasyonu, feribot bileti, seyahat sağlık sigortası, kimlik fotokopisi ve pasaportta KKTC vize damgasının bulunması şartı bulunuyor.