OSB 'de tansiyon yükseldi, salon terk edildi

OSB genel kurulu yoğun güvenlik önlemleri altında başladı...

OSB    'de tansiyon yükseldi, salon terk edildi

Aylardır beklenilen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 18. Mali Genel Kurulu, OSB Fuar alanında yapıldı.

Polis ve özel güvenlik personelinin yoğun güvenlik önlemi aldığı kongrede sanayicilerin yoğun katılımı gözlendi. Fuar alanına Coid-19 tedbirleri kapsamında sanayici ve basın dışında kimse alınmadı. Mali Genel Kurula, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Mehmet Özhaseki, MHP Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti il Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yibur, mahkeme kararıyla OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan uzaklaştırılan Tahir Nursaçan, OSB Yönetim Kurulu üyeleri, OSB’ne sahip çık platformu üyeleri ile sanayiciler katıldı.

 

İlk olarak Divan Başkanlığı sanayicilerin oy çokluğu ile oluşturuldu. Divan Başkanlığına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Başkan Vekilliğine Yılmaz Büyüknalbant, Divan Üyeliğine ise Hacı Çevikel seçildi. getirildi. Divan kürsüsünde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri de yer aldı. Sanayici iş insanlarından oluşan kurulda gerekli çoğunluğun sağlanması ile Genel Kurul İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

Herkes OSB’yi soruyor

MHP Milletvekili Baki Ersoy Kim beni arasa OSB’yi soruyor diyerek, “Odalarda yönetimlerde başkanlık adaylıkların da mücadeleler olur. Biz bunun hepsine razıyız. Bizim bugün amacımız, Kayseri sanayisine yakışır bir şekilde hep beraber güle oynaya buradan gidelim. Türkiye kamuoyunda da Kayseri kamuoyunda da  bizi gören herkes ‘OSB’de neler oluyor’ diye soruyor. Bizler bu sorudan rahatsız oluyoruz. Bir yılı aşkın süredir kamuoyu meşgul edildi. Herkes bu olaylara vakıf, yeniden açmayacağım bu konuları.  Kayseri sanayicisi kendine yakışanı yapacak. Sanayicimiz için elimizden gelen ne varsa kapımız, gönlümüz, telefonumuz her zaman açık” dedi.

 

“Beni OSB için aramayın yeter!”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Mehmet Özhaseki  de, “Artık beni OSB için aramayın yeter!” diyerek tepki gösterdi. Mehmet Özhaseki konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Ben şimdi buradan neden bir hafta boyunca bu işlerle meşgul olduk bunu açıklayacağım. Hepimiz Kayseri çocuklarıyız. Başka yerlerde doğduk ama burada hep birlikte ortak hedefe koşuyoruz; bizi ilgilendiren mesele Kayseri. Geçmişte Erciyes Gazetesi 'nde şu yazıyor. Bu şehrin kara kaderini değiştirecek bir Allah kulu yok mu. O şehirde yaşayanların ufukları aynıdır. O şehirde yaşayanlar siyasilerle bir araya geldiyse o şehir büyür. Birlik beraberlik içerisinde olmazsak içinizdeki ufak tefek sorunları büyütürsek Allah 'ın gazabı üzerimizde olur. Asla sizin seçiminize karışmayacağım Allah şahidimdir. Bizim tek derdimiz var. Eskiden Kayseri 'de bir ihtilaf çıkarsa şehrin büyüğüne giderlerdi. Karakola gitmezlerdi. Artık sanayici kendi işine yönelsin. Ankara 'da beni aradıklarında konteynır eksik desinler ama gel kongreye destek ol demesinler yeter ya! Bizim devreye girmemizin tek nedeni sanayideki sıkıntıları gidermek. Durmadan iki tarafa sakin olun yüz yüze bakacaksınız diyoruz. Aynı toplumda yaşıyoruz. Utanacağınız kelam etmemek lazım. Haktan adaletten ayrılmamak lazım. Bugün siz burada neye karar veriyorsanız başımızın üstüne. 20 yıllık belediye başkanıyım daha hiç bir kongreye gitmedim. Şimdi karşılıklı suçlamaları bilmeyen var mı?  . Elinizi vicdanınıza koyun ve doğru neyse onu yapın.”

 

Açılış konuşmalarının ardından Mali Genel Kurul’un gündemine geçildi. 2019-2020 yıllarını kapsayan faaliyet raporunu dönemin Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan okudu.

 

Tahir Nursaçan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 "Kıymetli sanayiciler 2019-2020 faaliyet raporunu sizlere arz ediyorum. Sizlerin vereceği her karar bizim için çok önemli. Sanayi buralara nasıl geldi. Onu anlatmak isterim. 3 ay görevinden uzaklaştırılan bir başkanım. Yıllardır şikâyet ettikleri vesayeti, kendileri uygulayarak vesayet oluşturdu. Tek suçumuz OSB için bin bir hizmet üreten, kurum olduğunu anlamayan, kimseye boyun eğmeyen bizim gibi şerefli insanların hakkına girdiniz” dedi.

 

Salonda gergin anlar yaşandı!

 Konuşma esnasında, Divan Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Tahir Nursaçan 'ın sözünü kesip "Sadece faaliyet raporunu oku" demesi üzerine, salon da ilk gergin anlar yaşandı. OSB’ne Sahip Çık Platformu Başkanı Bekir Okay Kiracıoğlu’nun alkışları salonda yankılandı. Diğer sanayicilerde, Nursaçan’ın faaliyet raporunda eksik ve yanlış bilgi anlattıklarını savundu.  Bunun üzerine, Nursaçan’ın okuduğu faaliyet raporu ve ardından denetim raporları, bilançolar ve gelir-gider tabloları sanayicilerin oyuna sunuldu. Mali Genel Kurul’da gündemdeki tüm maddeler genel kurul üyeleri tarafından kabul edildi.

OSB’ne sahip çık görevini tamamladı!

 Gelir gider tablosu ile ilgili 7. madde hakkında Bekir Kiracıoğlu açıklama yapmak istediğini belirterek, “Bizler gerilimden yana değiliz. Hiçbir seçimde adaylık konusunda benim ve grubunun talebi yok. Önceki konularla ilgili bir şey anlatmayacağım herkes her şeyi biliyor. OSB bilinci ile ilgili konuşacağım sadece. Çalışanların kıdem paraları ile elektrik paraları bankada hazır olmalı. Bizim kimsenin şahsıyla bir işimiz yok. Biz 20 milyon nerede onu soruyoruz. Cevap verseydiniz biz buraya gelmezdik. Şeffaf olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama size sorduğumuz sorulara cevaben yazıları yazmadınız. Bizim platformunun işi bugün itibariyle bitti. Ben şahsım adına bir şey istemedim. Bizler OSB nasıl güzel yönetilecek onun derdindeydik. Ben bugün 600 kişilik bir firmanın yöneticisiyim. Biz size kaybolan kaynakları soruyoruz” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından maddelerin tek tek kapalı oylanması yerine açık oylama usulünü öneren Divan Başkanı Memduh Büyükkılıç’a, Kiracıoğlu sanayicilere sorması yönünde telkinde bulundu. Sanayicilerin oylamasına sunulan ve açık oylamanın kabulü ile salonda bir kez daha gergin anlar yaşandı. Açık oylamaya karşı çıkan muhalif grup salonu terk etti.

 

Böylelikle salonda kalan sanayiciler maddelerin her birini kabul ederek, Tahir Nursaçan ve ekibinin ibrasını onaylamış oldu.

 

HABER: DİLEK BAYRAM- SELMA KÖSEDAĞ