OSB 'de kader günü!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde Yunus İmamoğlu ve yönetim kurulunun istifa etmesinin ardından 24 Haziranda yeniden seçim yapılması kararı alınmıştı. Şu an için Tahir Nursaçan, Mehmet Yalçın ve Nihat Bozkurt adaylığını açıklayan isimlerden.

OSB 'de kader günü!

İmamoğlu, Nursaçan lehine mi aday olmuyor!

OSB’de daha önce Tahir Nursaçan’ın da yönetiminde yer alan Yunus İmamoğlu, başkanlık bayrağını Murat Yibur’dan devralmıştı. 18 Mayısta yapılan mali genel kurulda yönetim ve denetim kurulu seçimlerinin de yapılmasını istemiş ancak Bakanlık’tan onay çıkmamıştı. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde İmamoğlu ve ekibi seçimlerin yapılabilmesi için topluca istifa etmiş, seçim tarihi ise 24 haziran olarak belirlenmişti.

Her fırsatta aday olma yönünde açıklamalarda bulunan İmamoğlu’nun ise hala net bir şekilde adaylığını açıklamaması ise kafalarda soru işareti bırakmıştı. Kulislerde, eskiden Nursaçan’ın yönetim kurulunda bulunan İmaoğlu’nun, Tahir Nursaçan’ın adaylık açıklamasını beklediği ve onun lehine aday olmayacağı konuşuluyor. Karşıt grubun ise olası bir İmamoğlu’nun oluşturacağı yeni yönetimin, Tahir Nursaçan yönetiminin devamı olacağı bu nedenle de sanayiciden karşılık görmeyeceği yönünde görüş bildiriliyor.  

 

Tahir Nursaçan yeniden aday!

Görevden uzaklaştırılan eski Başkan Tahir Nursaçan’da seçim yarışı için hazır olduğunu ilan ederek yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Mevcutta yer alan ceza davalarının sürmesine karşın Tahir Nursaçan’ın aday olması önünde yasal bir engel bulunmadığı için yeniden aday olması sanayici arasında bekleniliyordu. Nursaçan’ın adaylığı noktasında ise mahkeme sürecini olumlu etkilemek ve kendisine desteğini çektiğini bildiren siyasilere karşı yeniden başkan olmak istediği kulislerde konuşulanlar arasında.

 

Nursaçan adaylığını şu sözlerle Cuma günü sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu:

 “OSB’ye seçimle gelen seçimle gider” diyen birisi olarak, Mart-2023 tarihinde yapılacak olağan genel kurul, tüm farklı niyetli gayretlerle 24 haziran tarihinde olağanüstü genel kurul şeklinde yapılacaktır.  Şahsımı göreve layık gören sanayicilerimizi yok saymamak için, yapılan genel ve mali kurulları hiçe saymaktan imtina ettiğim için, tarafımıza yapılan itibarsızlaştırma operasyonundan korkmadığımı tekrar ilan etmek için, güzel şehrim ve kıymetli hemşehrilerimin daha ileri gitmesine bir tuğla daha koymak için, yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır der, adaylığımı tüm sanayici dostlarımla paylaşır, esenlikler dilerim.”

Nihat Bozkurt bugün adaylıktan çekilebilir!

Kayseri OSB’ne Sahip Çık Platformu ise 1,5 yıldır OSB’de yaşanan krizde “bizler sanayicimizin haklarını korumak için buradayız” sloganıyla Nursaçan ve ekibinin karşısında yer almıştı.  OSB’ne Sahip Çık Platformu aday olarak kendisine Nihat Bozkurt’u seçti.

 

Sanayici Mehmet Yalçın isminde birleşiyor

Mobilyacı sektörünün önde gelen isimlerinden Mehmet Yalçın da bugüne kadar OSB’ne Sahip Çık Platformu’nda yer almıştı. Ancak 18. Mali Genel Kurulu öncesi siyasiler ile OSB’den birkaç ismin Talas’ta yaptığı görüşme sonrası Yalçın ve OSB’ne Sahip Çık Platformu arasında bağlar kopmuştu. Şu an ise sanayicinin çoğu OSB yeni başkanının Yalçın olması yönünde birleşiyor.

 

Bugün kader günü

 

Bugün saat 11.00’da Mehmet Yalçın ve ekibi ile OSB’ne Sahip Çık ekibi ve Başkan adayı Nihat Bozkurt bir araya gelerek, Yalçın isminde birleşmek için toplantı yapacak. OSB’ne Sahip Çık Grubu, Yalçın’dan OSB’de daha önce yaşanan olayların hukuki yönden hesap verilmesini ve bu yönde soruşturmaların derinlemesine yapılmasını istiyor. OSB’ne Sahip Çık Platformu’nun şartları ile Mehmet Yalçın’ın şartlarında ortak mutabakata varılırsa 24 Haziran’da yapılacak seçimler Yalçın ve Nursaçan adaylığında iki isim arasında ki rekabete dayanacak. OSB’ne Sahip Çık Grubu, Yalçın’dan OSB’de daha önce yaşanan olayların hukuki yönden hesap verilmesini ve bu yönde soruşturmaların derinlemesine yapılmasını istiyor.

 

Öte yandan OSB kasasının şu an tamamen boş olduğu iddiaları ile yine siyasi kanadın başkan adayları üzerinde etkiye sahip olması da kulislerde konuşulanlar arasında.

>>Dilek Bayram