Ortalık karıştı - Kayseri fay hatlarında dikkat çeken artış!

Ortalık karıştı... Kayseri fay hatlarında dikkat çeken artış gözler önüne serildi. Jeoloji mühendisi Adnan Evsen MTA diri fay hattına göre Kayseri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Evsen, halkı uyararak depreme karşı tedbir alınması gerektiğini belirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Ortalık karıştı - Kayseri fay hatlarında dikkat çeken artış!

Ortalık karıştı... Kayseri fay hatlarında dikkat çeken artış gözler önüne serildi. Jeoloji mühendisi Adnan Evsen MTA diri fay hattına göre Kayseri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Evsen, halkı uyararak depreme karşı tedbir alınması gerektiğini belirten Evsen, ‘Talas ve Erkilet fay zonlarında güncelleme var’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaşmış, Türkiye diri fay haritası risk altındaki 45 il ve 110 ilçeyi işaret etmişti. Kayseri'nin diri fay hatlarının da gösterildiği haritada 485 diri fay hattı bulunuyor. 

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan güncel haritayı yorumlayan Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, ‘Talas ve Erkilet fay zonlarında güncelleme var’ dedi.

Ortalık karıştı - Kayseri fay hatlarında dikkat çeken artış!

Talas ve Erkilet fay zonlarında artış var!

Evsen güncellenen diri faylara dair yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi, ‘MTA Türkiye Diri Fay Haritası güncellendi. 485+ adet diri fayımız var. Ana faylara ilaveten yeni fay yok. Segment faylarda ilaveler ve yeni faylar var. Talas ve Erkilet fay zonlarında ilave artış var’

6 Şubat depremi sonrası depremden oldukça etkilenen Kayserililer, Evsen’in güncellenen fay yorumu sonrası paniğe kapıldı. Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Evsen, ‘Deprem riskleri aynı bir değişiklik yok. Fay metrajı arttı’ dedi. Evsen ayrıca kendisine ‘Korku pompalıyorsunuz’ diyen bir kullanıcıya, ‘Siz korkmayın o zaman. Herhangi bir tedbir almayın. Kendinizi bilinçli bireye dönüştürmeyin. Evinizde bir risk varsa tedbir almayın. Siz bilirsiniz. Elbette depremin oluş zamanını bilemiyoruz’ yanıtını vererek önceden tedbir alınması gerektiğine dikkat çekti.

Ortalık karıştı - Kayseri fay hatlarında dikkat çeken artış!

Sarız fayı ile ilgili net bilgiler yok

Kayseri’deki fayların deprem üretme potanseline vurgu yapan Evsen, ‘Kayseri deki fayların deprem üretme potansiyeli 6.2 büyüklüğünde. Bu büyüklükte deprem olursa yapı kalitesi sorunlu evler zarar görür. Savrun fayı kırılırsa yine zarar görürüz’ dedi.

Sarız Fayı ile ilgili net bilgilerin olmadığını aktaran Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen bu fayın 2012 yılında literatüre girdiğini belirtti.

Evsen’in art arda verdiği yanıtlar ‘Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet Daire Başkanlığı’na çok iş düşüyor çok…’ yorumlarını da beraberinde getirdi.