Okumayı bilmeden kitap okumaya başladılar

Türkiye genelinde 235 anaokulu öğretmeni tarafından uygulanan proje ile henüz okuma yazması olmayan anaokulu öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırılıyor.

Okumayı bilmeden kitap okumaya başladılar

'Patik'ten Başla Kitap'la Yaşa' projesi kapsamında Türkiye genelinde 53 il ve 183 ilçede, 235 anaokulu öğretmeni tarafından, henüz anaokulu çağındaki okuma yazma bilmeyen öğrencilere kitap okuma sevgisi aşılanıyor.

Kasım ayında başlayan ve Mayıs ayına kadar sürecek olan projeyi Kayseri'de ise, Talas Bahçelievler Şehit Duran Bayram İlkokulu öğretmenlerinden Hatice Acun,Kocasinan Güventürk Anaokulu öğretmenlerinden Necmiye Göncü,Melikgazi Şehit Hacı Sait Sönmez Anaokulu öğretmenlerinden Fatma Erdemir ve Selma Yağcı yürütüyor.

ÇOK BOYUTLU DÜŞÜNMEYİ SAĞLIYOR

Proje kapsamında her hafta en az iki gün online üzerinden öğrencilerle bir araya geliniyor ve bir önceki derste belirlenmiş kitaplar etkileşimli biçimde okunuyor. Öğrencilerin yaşlarına uygun olarak resimli kitaplar tercih ediliyor. Kitap okuma çalışması başlamadan önce öğrencilerin kitaptaki resimlere bakarak, kitapta ne anlatıldığına dair fikir yürütmeleri isteniyor. Daha sonra da öğretmenler tarafından kitap okunarak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuluyor. Bu şekilde öğrencilerin çok boyutlu düşünmesi, bakış açısının geliştirilmesi, empati kurma becerisi ve problem çözme yeteneğinin geliştirilmesi sağlanıyor.

Ekrem Nazlı