Okul servisindeki kazada emniyet kemer ihmali iddiası

Kayseri'deki Şehit Cennet Yiğit Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'nda okul çıkışında öğrenci servisinin servis sürücüsü ile bir öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan okul önünde gerçekleşen kazada, öğrencinin yaralanmasında emniyet kemeri ihmali bulunduğu iddia edildi.

Okul servisindeki kazada emniyet kemer ihmali iddiası

5 öğrenci bulunduğu iddia edilen öğrenci servisinde bir öğrencinin ağır yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenilirken, yaşanan kazada öğrencinin emniyet kemerinin takılı olmadığı iddiası gündeme geldi. Polis raporunun henüz netlik kazanmadığı ifade edilen kazada, serviste bulunan toplam 5 öğrencinin 4’ün de yaralanma meydana gelmezken, bir öğrencinin başından ağır yaralanarak beyin kanaması geçirmesi dikkatleri çekti. Meydana gelen kazada bir öğrencinin neden bu denli ağır yaralandığı polis raporlarından sonra netlik kazanacak.
 
EMNİYET KEMERİ TRAFİĞİN GENEL SORUNU
 
Özellikle Türkiye’deki trafiğin büyük bir sorunu olan emniyet kemerinin kullanılmaması, trafikte büyük risk meydana getiriyor. Emniyet kemeri kullanımının kazalarda ölüm ve yaralanma riskini yaklaşık yüzde 50 oranında düşürdüğü bilinirken, ülkemizde ise adeta emniyet kemerini takmama konusunda bir yarış olduğu görülüyor. Trafikte her gün tanık olduğumuz manzara, bazı araç satış sitelerinde de karşımıza çıkıyor. Emniyet kemeri takılmadığında uyarı sireni çalan araçların bu sorununu çözmek için emniyet kemeri tokası takan araç sahiplerine sıklıkla tanık olunuyor. 
 
TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINDA DURUM DAHA VAHİM
 
Türkiye’de Emniyet-Trafik Müdürlükleri vasıtasıyla yapılan denetimlere, bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarına rağmen özel araçlarda ve otomobillerde ısrarla emniyet kemeri kullanılmadığı kayıtlara geçerken, toplu ulaşım araçlarında ise durumun daha vahim olduğu dikkatleri çekiyor. Toplu ulaşım araçların bir çoğunda emniyet kemeri tertibatı dahi bulunmadığı görülürken, bulunanlarda ise emniyet kemerinin büyük araçlarda güvenlik sorunu oluşturmayacağı yönünde gereksiz görülerek takılmadığı anlayışı mevcut. 
 
Söz konusu durumla ilgili denetimlerin daha da sıklaştırılması, cezaların daha caydırıcı hale getirilmesi, toplumda bu bilinci oluşturmak için STK’ların daha özenli ve özverili davranması gerektiği öne çıkıyor.HABER: KAAN AKBAŞ