Öğretmenlere Kötü Haber

Cuma günü ülke genelinde öğretmenler tarafından gerçekleştirilen iş bırakma eylemine katılan öğretmenlere kötü haber geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Öğretmenlere Kötü Haber

10 Mayıs Cuma günü ülke genelinde öğretmenler, yabancı uyruklu öğrencisi tarafından katledilen öğretmen İbrahim Oktugan sebebiyle iş bırakma eylemi yaptılar. 

Yaşanan feci olayın ardından cuma günü iş bırakan öğretmenler için, iş bırakma eylemi neticesinde ek ders ücretlerinde kesinti yapılacağı öğrenildi. 

Öğretmenlere Kötü Haber

Kesinti Ne Kadar Olacak

Cuma günü derse girmeyen öğretmenlerin, normalde girmeleri planlanan 10 Mayıs Cuma günü ders görevleri için ek derslerinden kesintiler nasıl ve ne kadar yapılacak?

Haftada 30 saat derse giren bir öğretmen tüm ücretleri ile beraber toplamda 20 saat ek ders ücreti alıyor. Aynı kişinin günde 6 saat derse girdiği düşünülürse cuma günü yapılacak olan kesintiyle beraber haftada 24 saat derse girmiş olacaktır. Bu durumda ise 13 saat ek ders ücreti alır.

Bu durumda 7 saatlik ders kaybı anlamına geliyor. Bu da yapılacak olan kesintiyle beraber 7 x 105 = 735 TL tutarında bir kesintiye neden olur.