Oğan yaptığı paylaşımda ne demek istedi?

14 Mayıs 2023 Türkiye Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde AK Parti'den İstanbul 1. Bölge 6. sıradan milletvekili seçilen Hulki Cevizoğlu, bir televizyon programında Sinan Oğan'ın yaptığı paylaşımla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Oğan ne paylaştı? Cevizoğlu bununla ilgili neler söyledi? İşte detaylar...

Oğan yaptığı paylaşımda ne demek istedi?

14 Mayıs seçimlerinde yüzde 5 civarı oy alan Sinan Oğan, 2. tur seçimlerinde kimi destekleyeceği konuşuluyor.

Ata İttifakı'ndan Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ın diğer ittifaklar ile görüşmeleri sona erdi.

Oğan, sosyal medya hesabında hangi ittifakı destekleyeceklerini 22 Mayıs (bugün) 17:00'de açıklayacaklarını bildirdi.

Oğan ne demek istedi?

Bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulunan gazeteci ve AK Parti'den İstanbul milletvekili seçilen Hulki Cevizoğlu, Oğan'ın mesajındaki alt metine dikkati çekti.

Oğan ne demek istedi?

"Burada anahtar bir kelime var. İstikrar diyor. İstikrardan kasıt şu: Şimdi Cumhur İttifakı, bütün vatandaşlarımız biliyor. Bir kerede daha tekrar edelim. TBMM'de çoğunluğu sağladı.Büyük oranda çoğunluk Cumhur İttifakı'nda. Cumhurbaşkanlığı makamı ile meclisdeki iradenin eş güdümlü ortak hareket etmesi ülkenin geleceği için çok yararlı. Hızlı kararlar alınması, tartışma kavga olmadan. Buradaki istikrar kelimesinden Sinan Oğan'da bir doktor olduğu için doktorası var. Akademik bir dil. Buradaki istikrar anahtar bir kelime. Biz makale yazarken anahtar kelimeleri sıralıyoruz ya. Oğan da akademik dille yazmış şifre belli." ifadelerini kullandı.

 

Haber: Hilal Tekeoğlu