O Siteye ilan verenler dikkat! - Bir Bir Kaldırılıyor

Ticaret Bakanlığı, ilanlara gelen kimlik doğrulama sistemi ile sitelerdeki o ilanları denetlemeye başladı. Bir bir kaldırılan ilanlar bakın hangi sosyal medya platformunda? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

O Siteye ilan verenler dikkat! - Bir Bir Kaldırılıyor

Ticaret Bakanlığı ilanlara gelen kimlik doğrulaması sistemi ile sitelerdeki ilanları denetlemeye başladı. Sistem entegre olana kadar bakın hangi sitedeki ilanlar kaldırılacak?

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada 31 Ağustos'ta yapılan düzenlemelerle ilan platformlarına yönelik kimlik ve yetki doğrulaması yükümlülüğü getirildiğini, düzenlemenin 1 Kasım'da yürürlülüğe gireceğini duyurmuştu.

Bu kapsamda Bakanlık bünyesinde kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nden (EİDS) ilan platformları tarafından üyelik öncesinde ve ilk ilan girişinde kimlik doğrulaması yapılması zorunlu hale geldi.

Yapılan açıklamada; İlan platformları arasındaki haksız rekabeti önlemek amacıyla, EİDS'e entegrasyon sağlanıncaya kadar Facebook-Marketplace uygulaması üzerinden ilanda olan taşıt ve emlak ilanlarının yayınlanması durduruldu ve daha öncesinde kayıt edilmiş ilanların da kaldırılmasına başlandı' denildi.