O odanın tarihinde ilk kez bir üye Yılın Ahisi seçildi

Haber-Foto: Ekrem NAZLI – Ahilik Haftası kapsamında Ahi Evran Zaviyesi Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi önünde sade bir tören düzenlendi. Törende yapılan konuşmaların ardından Yılın Ahisi olarak seçilen Lokantacılar ve Pastacılar Odası üyesi kebapçı Şakir Büyükberber'e Ahilik kaftanı giydirildi. Büyükberber, oda tarihinde ilk kez Ahi olarak seçilen kişi olma özelliği taşıyor.

O odanın tarihinde ilk kez bir üye Yılın Ahisi seçildi

Ahilik Haftası kapsamında Ahi Evran Zaviyesi Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi önünde Koronavirüs tedbirleri kapsamında ve sosyal mesafeye uyularak sade bir tören gerçekleştirildi. Törende konuşan Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, “Odamızın 41 yıllık tarihinde ilk kez bir üyemiz yılın ahisi seçiliyor. Ahi kültürüyle yetişen Kayserimize 94 yıldır hizmet veren deden oğula oğuldan toruna mesleği sürdüren Şakir Büyükberber ustamız yılın Ahisi olmaya layık görülmüştür. Başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Gönül isterdi ki daha görkemli bir şekilde ahiliği kutlayalım. İnşallah gelecek yıl daha görkemli daha coşkulu kutlamak dileğiyle sağlıklı günler diliyorum.”

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Övüç de konuşmasında, bu yıl Ahilik Haftası’nda Koronavirüs nedeniyle görkemli kutlamalar yapamadıklarını ve sadece anmayla geçeceğini belirterek, Ahilik Haftası’nın hayırlı olmasını diledi.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ise “Pandemiden dolayı kaftan giydirme töreniyle sınırlı yaptık kutlamalarımızı. Halk Bankası’na da teşekkür ediyoruz bu sıkıntılı zamanlarda bizlere destek oldukları için. Ahi Evran’ın prensiplerini gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Yılın ahimizi kutluyorum. 40 odadan yılın ahiliğine adaylar bildirildi. 40 aday 3’e düştü. 3 de Sayın Valimizin görevlendirdiği Vali Yardımcısının başkanlığında da bire düştü ve Şakir Büyükberber yılın ahisi olmaya layık görüldü. Ahilik haftamız kutlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ahilik kaftanı Şakir Büyükberber’e giydirildi ve plaketi verildi.