O illere TOKİ piyangosu vurdu! 2 bin 600 TL taksitle..

TOKİ tarafından satışa sunulan konutlar sayesinde vatandaşlar uygun taksit ödemeleriyle ev sahibi olabiliyor. TOKİ'den yapılan duyuruya göre 2 ilde konut satışı yapılacak. Peki bu iller nereler ve hangi şartlar aranıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

O illere TOKİ piyangosu vurdu! 2 bin 600 TL taksitle..

TOKİ tarafından duyurulan yeni proje kapsamında iki şehirde konut satışı yapılacak. Satışa sunulacak yeni konutların 2600 TL civarlarında satışa sunulacağı resmi site üzerinden bildirildi.

O illere TOKİ piyangosu vurdu! 2 bin 600 TL taksitle..

TOKİ'nin yapacağı yeni proje ile birlikte Çorum ve Karaman illerinde yeni konut satışı yakın zamanda başlatılacak. Vatandaşlar başvuruların nereden yapıldığını ve teminat tutarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı.

İşte Karaman ve Çorum'da satışa sunulan konutların listesi,

O illere TOKİ piyangosu vurdu! 2 bin 600 TL taksitle..

O illere TOKİ piyangosu vurdu! 2 bin 600 TL taksitle..O illere TOKİ piyangosu vurdu! 2 bin 600 TL taksitle..O illere TOKİ piyangosu vurdu! 2 bin 600 TL taksitle..
TOKİ 2023 BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ'nin resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre başvuru şartları açıklandı. Konutları satın alabilmek için gereken şartlar şu şekilde;
1. T.C. vatandaşı olması,
2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,
Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )
3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.
4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)
5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.
Konutların peşinat tutarı ne kadar?
TOKİ tarafından satışa sunulan 1+1 dairelerin peşinat oranı yüzde 25 olarak belirlenirken fiyatlar direye göre değişim gösteriyor. Yaklaşın 150 bin TL'ye denk gelen peşinat tutarı sonrasında 2500 TL taksitle ihtiyacı olan vatandaşlar ev sahibi olabilecek. TOKİ'nin resmi web sitesi üzerinden konut satışları için tüm bedeller paylaşıldı.
Başvurular ise  Ziraat Bankası ve Halkbank aracılığıyla e-devlet üzerinden yapılabilecek.