O ilde yüzde 30 zam: Kayseri servis ücretleri ne durumda?

Vatandaşlar son dönemde çocukların güvenliği için okul servislerini oldukça önemsiyor. Ancak pek çok kaleme gelen zammın ardından servis ücretleri de cep yakıyor. O ilde okul servis ücretlerine yüzde 30 zam yapıldı. Peki Kayseri'de durum ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

O ilde yüzde 30 zam: Kayseri servis ücretleri ne durumda?

Yılbaşı ile birlikte pek çok kaleme de zam gelirken okul servis ücretleri de bu zamdan nasibini aldı. Anne babalar için çocuklarının güvenli şekilde okula gidip gelmesi büyük önem taşırken zam gelmesi ile artan mali yükümlülükler aileleri zor durumda bırakıyor. Bu kapsamda Ankara’dan sonra Antalya’da da okul servis ücretlerine zam geldi. Kayseri’de servis ücretleri nasıl? İşte detaylar…

Okul servis ücretleri zam haberi Ankara’dan gelirken bir sonraki zam haberi Antalya’dan geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğünün sekretaryasının yürüttüğü Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu toplantı düzenledi.

O ilde yüzde 30 zam: Kayseri servis ücretleri ne durumda?

Toplantıda ulaşım esnafının yaşadığı sorunlar, zam teklifleri ile talepler görüşüldü. Toplantıda servis ücretlerinde devlet okullarında yüzde 27,5 özel okullara yüzde 30 zam kararı alındı. Kararın önümüzdeki günlerde uygulamaya konulacağı öğrenildi.

Kayseri Servis Ücretleri

Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bu hafta başladı. Bu kapsamda okullar, toplu taşıma araçları, sokak ve caddelerdeki hareketlilik yoğunlaştı. Okul servis ücretlerine ise zam gelmesi Kayserilileri de endişelendirdi.

O ilde yüzde 30 zam: Kayseri servis ücretleri ne durumda?

Antalya’da okul servis ücretlerine gelen yüzde 30’luk zammın ardından Kayseri’de zam gelecek mi sorusu gündeme geldi. Bu kapsamda kentte en son geçtiğimiz ay yüzde 21’lik fiyat güncellemesi yapıldı. Son dönemde Kayseri’de okul servis ücretlerine ilişkin zam beklenmiyor.

Güncel fiyatlar

Mesafe: 0-5 km 1. Bölge, aylık 1200 TL, yıllık 10.800 TL, cumartesi ilavesi 375 TL

Mesafe: 0-10 km 2. Bölge 1290 TL, yıllık 11.610 TL, cumartesi ilavesi 385 TL

Mesafe: 0-20 km 3. Bölge 1360 TL, yıllık 1240 TL, cumartesi ilavesi 405 TL

Mesafe: 0-30 km 4. Bölge 1585 TL, yıllık 14.265 TL, cumartesi ilavesi 425 TL

30 km üzeri (km başına) 25 TL