O İlde Milli Yas İlan Edildi!

Cuma ve cumartesi günleri peş peşe aldığımız şehit haberleri sonrası ulusal yas ilan edilmemesine tepkiler yükselmişti. O ilde milli yas ilan edildi. Bakın hangi ilimiz? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

O İlde Milli Yas İlan Edildi!

Cuma ve cumartesi günleri peş peşe aldığımız şehit haberleri sonrası ulusal yas ilan edilmemesine tepkiler yükselirken, o ilimiz milli yas ilan etti.

Terör örgütü PKK2nın sızma girişimi önlenmeye çalışılırken çıkan sıcak çatışmada 12 askerimiz şehit olmuştu. Türkiye genelinde 12 şehidimiz için, yürüyüşler düzenlendi, sosyal medyada şehitlerimiz neredeyse tüm kullanıcılar tarafından paylaşıldı. Tüm bu paylaşımların üzerine birde tepki mesajları yayınlanmaya başladı. İki günde 12 askerimiz şehit oldu ve hala milli yas ilan edilmedi tepkileri sosyal medyada çığ gibi büyüdü. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ‘şehit ailelerinin acılarını paylaşmak adına’ açıklaması ile kentte 7 günlük yas ilan etti.

O İlde Milli Yas İlan Edildi!

Yas ilan kararını sosyal medya hesabından paylaşan Özcan, paylaşıma şu notu düştü; ‘Şehit ailelerimizin acısını paylaşmak adına, Bolu Belediye Başkanı olarak, Bolu belediye sınırları içerisinde 7 günlük ‘YAS’ ilan ediyorum’ dedi. Yas süreci boyunca, konserleri iptal eden Özcan, canlı müzik dahil tüm eğlence aktivitelerini de belediye sınırları içerisinde yasakladığını duyurdu. ‘Allah şehitlerimize rahmet eylesin ve Yüce milletimize bir daha bu acıları yaşatmasın’ diyen Özcan, yas kararına uymayanlar hakkında gerekli hukuki ve cezai yaptırımların tereddütsüz bir şekilde uygulanacağını söyledi.