Normale Dönüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün yaptığı açıklamaların ardından dövizdeki düşüş dün de devam etti. Piyasalar normale dönmeye başladı.

Normale Dönüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün yaptığı açıklamaların ardından dövizdeki düşüş dün de devam etti. Piyasalar normale dönmeye başladı.

 

GÖZLER ZİNCİR MARKETLERE ÇEVRİLDİ!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni mevduat planı sonrası döviz kurlarındaki düşüş sonrası gözler zincir marketlere çevrildi. Son zamanlarda kurlarda yaşanan ciddi artış beraberinde fırsatçılığı da getirirken vatandaşın alım gücünü de ciddi oranda düşürmüştü. Döviz kurlarındaki düşüş ile birlikte ürünlere neredeyse her gün yüzde 50 zam getiren zincir marketlerin fiyatları düşürüp düşürmeyeceği ise merak konusu.

 

İLK İNDİRİM HABERİ EPGİS’DEN GELDİ


18 TL’yi aşan dolar kuru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrası açıklamalarının ardından 12 TL’nin altına kadar gerilerken vatandaş “2. el araç ve konut fiyatlarında düşüş yaşanacak mı?” sorusunu soruyor. Vatandaş market, konut ve araçlara indirim beklerken ilk indirim haberi ise EPGİS’den geldi. EPGİS, dövizdeki düşüşün akaryakıt fiyatlarında da ciddi bir düşüşün yaşanacağını belirtti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün yüzde 15’i bulabileceğini kaydetti.

 

> Selma Kösedağ