Nevşehir, Kırşehir, Konya, Kayseri'de yaşayanlara hayati uyarı geldi!

Nevşehir, Kırşehir, Konya, Kayseri'de yaşayan vatandaşlar dikkat! Uzman isim Avni Duru'dan hayati uyarı geldi. Duru, 'Her evde 1 tane var sakın kapatmayın' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Nevşehir, Kırşehir, Konya, Kayseri'de yaşayanlara hayati uyarı geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nevşehir, Kırşehir, Konya, Kayseri’de yaşayan vatandaşların doğalgaz kullanırken dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktaları uzman isim Avni Duru anlattı.

Nevşehir, Kırşehir, Konya, Kayseri'de yaşayanlara hayati uyarı geldi!

Dikkat edilmezse patlamalar yaşanabilir!

Doğalgaz, ısınma ve sıcak su ihtiyacımızı karşılayan önemli bir enerji kaynağıdır. Ancak, dikkatli kullanılmadığında can ve mal güvenliğimizi tehlikeye atabilir. Özellikle soğuk kış aylarında doğalgaz kullanımı arttıkça, doğalgaz sızıntıları ve patlamalar da daha sık görülmeye başlar.

Nevşehir, Kırşehir, Konya, Kayseri'de yaşayanlara hayati uyarı geldi!

‘Kesinlikle kapatılmaması lazım’

Makine Mühendisleri Odası Nevşehir İl Temsilcisi Avni Duru, doğal gaz sızıntılarına karşı camlara açılan menfezlerle önemli açıklamalarda bulunarak şöyle dedi; ‘Kombilerde genellikle havasını dışarıdan alan ve gazını dışarıya atan cihazlar tercih ediliyor. Özellikle ev tipi kombilerde konfor sıcaklığının belirlenmesi gerekiyor. Aşırı ısıtılmaması gerekiyor. Oda termostatı ve termostatik radyatör vanasının kullanılması kesinlikle gözle görülür tasarruf ettirmekte ve her oda için ayrı ayrı sıcaklık tespit edilip, o sıcaklığa göre işlem sağlanabilmektedir. Menfezlerin kesinlikle kapatılmaması lazım. Menfezler hem hava girişi hem de doğalgaz tahliye edecek şekilde düzenlenmiştir.’

‘Cana mal oluyor’

Göz ardı edilmemesi gereken bir konu olduğuna vurgu yapan Duru; ‘Alarm sistemleri ve menfezlerin kesinlikle kapatılmaması ve devre dışı bırakılmaması gerekiyor. Çünkü bu tür konular kendi başımıza gelmez sanıyoruz ama geldiğinde cana mal oluyor. Kesinlikle göz ardı edilmemesi gerekiyor. Doğal gaz havadan hafif olduğu için kaçak olması durumunda yerden yukarıya doğru hareket eder. İşletmeci tarafından doğal gaz kokulandırılmıştır. Normalde doğal gaz kokusuzdur ama çürük sarımsak benzeri bir koku verir. Kullanıcı cihazın yanında olmadığı durumda, kaçak olması halinde ancak bu tür tahliye yerlerinden, menfezlerden tahliye şansı bulabilir veya gaz alarm cihazları tarafından tespit edilip uyarı sayesinde can kurtarılır’ ifadelerine yer verdi.