Narin'den eğitim öğretim yılı mesajı

2021-2022 eğitim öğretim yılı dolayısıyla Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin bir mesaj yayınladı. Narin, 'Soruna ve sıkıntıya rağmen heyecanla okula koşan milyonlara eğitim öğretim hayatları boyunca başarılar diliyor, kutsal saydığımız mesleği icra eden eğitimcilerimize de kolaylıklar diliyorum' dedi.

Narin'den eğitim öğretim yılı mesajı

Mesajında Başkan Narin, “Dünyanın en uzun süre okullarını kapatan ikinci ülke konumunda olan memleketimizde bugün ilk ders zili çaldı. Toplumun hayatını düzene koyan okullar ne yazık ki uzun süredir kapalı kalmıştı. Okulların kapalı olmasıyla birlikte de birçok alışkanlıklarımız ve yaşam düzenimiz birbirine karışmıştı. İnsanlar kendilerini çocuklarının okul düzenine ve çalışma sistemine göre ayarladığı için büyük bir boşluk oluşmuştu. Aradan geçen zaman içerisinde okula dönüş hazırlıklarının yeterince yapılmadığına dair kanaat maalesef toplumda gözlemlenmektedir. Öğrencilerimizin mutluluğu ve heyecanı için çalması gereken zillerin yerine velilerde endişe ve tereddütler oluşturmaktadır. Kimine göre uzaktan eğitim bana göre ise dijital eğitim hâlâ yeterince anlaşılamamış ve gerekli altyapı sağlanamamıştır” diye konuştu.

PCR ZORUNLULUĞU DEMOKRASİ DIŞI

PCR zorunluluğu hakkında da görüşlerini aktaran Başkan Narin, şunları kaydetti: “Öğrencilere demokrasi dersi anlatan öğretmenlerimize demokrasi dışı bir uygulama ile PCR testi zorunluluğu getirmekteyiz. Öğrenci servis ücretini bir öğrenci için karşılayamayan bir velinin iki öğrencisi varsa bu ücretin altından nasıl kalkacağı muammadır. Artan kırtasiye masrafları, zorlamaya dayalı kaynak kitap alımları, gönülsüz yapılmaya mecbur edilen okul bağışları hâlâ bir sorun oluşturmaktadır. Diğer birçok bakanlığın aksine başında Milli geçen ama ne yazık ki millileşemeyen bir eğitim sistemi sunan Milli Eğitim Bakanlığımız akademisyenlerden ve toplumun ilgili birçok kesiminden bir kurul oluşturarak derhal anlatmakla bitmeyecek sorunlara çözümler bulmalıdır. Eleştirecek birçok yönü olan, saymakla bitmeyecek sıkıntıyı içinde barındıran eğitim sistemimizin geleceğine bilim kurulundaki halk sağlığı uzmanı değil eğitimciler, öğrenciler, veliler ve akademisyenler karar vermelidir. Ahlak ve maneviyat eksenli milli eğitim modelinin uygulanması şarttır. Mesleki eğitim ihmal edilmemelidir. Sorunlara çözüm bakanları değiştirmek değil bakış açısını değiştirmektir.”

Narin, mesajını şöyle sonlandırdı: “Bu kadar soruna ve sıkıntıya rağmen heyecanla okula koşan milyonlara eğitim öğretim hayatları boyunca başarılar diliyor, kutsal saydığımız mesleği icra eden eğitimcilerimize de kolaylıklar diliyorum. Yüzleriniz hep gülsün, sağlıklı, huzurlu, verimli bir dönem geçirin.”

>>Ekrem Nazlı