Naci Görür'den 'Kayseri' açıklaması geldi! 'Birtakım hareketler olabilir'

Malatya ve Diyarbakır depremlerinden sonra bir deprem de Akdeniz'de oldu. Prof. Dr. Naci Görür Naci Görür, ''Kayseri, Adıyaman, Hakkari'de hareketler olabilir'' dedi.

Naci Görür'den 'Kayseri' açıklaması geldi! 'Birtakım hareketler olabilir'

6 Şubat depremleri sonrasında insanlar, her yeni sarsıntı anında endişe duymaya başladı. Bu süreçte, bilim insanları önlemler alınması ve halkın bilgilendirilmesi için yoğun çaba sarfediyorlar. Son olarak Malatya, Diyarbakır ve Akdeniz'de meydana gelen depremler, insanları endişeye sevketmiş durumda...

10 Ağustos Perşembe günü Diyarbakır'da 4.2, Malatya'da 5.3 ve Akdeniz'de 4.8 büyüklüğünde depremler yaşandı.

Halk TV ekranlarında konuşan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin meydana geldiği coğrafya ve bölgedeki deprem aktivitesi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı değerlendirmede, özellikle 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin bölgedeki stres dengesini değiştirdiğini ve bu nedenle art arda depremlerin yaşandığını ifade etti.

KAYSERİ AÇIKLAMASI!
Bilim insanı Görür, ayrıca Doğu Anadolu fayının olduğu bölgelerde, özellikle Adana Havzası, Kayseri, Adıyaman ve Hakkari arasında sıkışma kökenli depremler olabileceği uyarısında bulundu. Bu depremlerin büyüklüğünü kesin olarak tahmin etmek zor olsa da, geçmişte yaşanan büyük depremlerin bu tür hareketlilikleri tetikleyebileceğine dikkat çekti.

Görür, "6 Şubat depremleri olunca da Arap levhası kuzeye doğru 7 - 7.5 metre atılmıştır, Doğu Anadolu'yu daha da sıkıştırmıştır. Adıyaman - Hakkari arasında zaman zaman sıkışma kökenli depremler olursa pek şaşırmam. Bunların bu aralar sık görülmesinin nedeni 6 Şubat depremleridir. Bu depremler sağa sola belli yerlere stres transfer etmek suretiyle dengesini, stres alanını değiştirdiler. Doğu Anadolu fayının olduğu bölgede oraya yakın alanlara Adana Havzası, Kayseri, Adıyaman, Hakkari arasında buralarda bir takım hareketler olabilir. Şuralarda şu büyüklükte deprem olacak demiyoruz, uyarıyoruz. Maraş depremlerini senelerce uyardık, sonucunu da gördük işte." ifadelerini kullandı.